Ucrainenii îşi apăra eroic ţara, după ce Rusia i-a invadat, iar poveştile emoţionante încep să apară în ziarele locale. Kievul este marea ţintă a armatei lui Vladimir Putin, unde se dau lupte grele, cu pierderi omeneşti. Printre victime se numără şi un fost fotbalist.

Un fost fotbalist, victimă a războiului din Ucraina. Fusese junior la Karpaty Lvov
Sâmbătă, pagina de Facebook a şcolii de fotbal “Karpaty Lvov” a postat mesajul care anunţa decesul lui Vitali Sapilo, un fost junior al echipei care este, în prezent, liderul din liga a doua a Ucrainei.

“Veşti triste. Ieri (n.r. vineri), un fost elev, Vitali Sapilo, al şcolii noastre a fost ucis lângă Kiev. Sincere condoleanţe familiei. Suntem alături de voi. Amintire veşnică eroului”, a fost mesajul postat pe reţelele de socializare.

În vârstă de 21 de ani, Vitali Sapilo era înregimentat într-o divizie de tancuri şi şi-a pierdut viaţa în luptele din apropierea capitalei Ucrainei, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

A patra zi de război în Ucraina: Kievul este sub bombardament
Locuitorii din Kiev au avut parte de o noapte de coşmar, cu bombardamente din partea ruşilor, care vor să cucerească oraşul. Capitala Ucrainei a fost în beznă pe durata întregii nopţi, când exploziile s-au auzit peste tot.

În tot acest timp, Vladimir Klitschko, fratele lui Vitali, primarul Kievului, a făcut un nou apel către comunitatea internaţională pentru a opri agresiunea Rusiei.

“Nu este timp de așteptat, pentru că asta va duce la… o catastrofă umanitară. Trebuie să acționați acum pentru a opri agresiunea rusă”, a spus fostul campion mondial la box, într-un clip video postat pe Twitter.

Lupte grele s-au dus şi în oraşele Harkov sau Vasilkov, unde bombardamentele nu au contenit pe durata nopţii. Cu toate acestea, pentru moment nu este cunosc numărul exact al victimelor.

“Vom lupta atât timp cât va fi nevoie pentru a elibera țara”, a fost ultimul îndemn al lui Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, într-un clip video apărut pe reţele de socializare.

Englezii cer excluderea Rusiei din barajul pentru CM 2022
Ruşii au fost loviţi cu sancţiuni dure în lumea sportului, cele mai importante fiind pierderea finalei Ligii Campionilor şi scoaterea Marelui Premiu de Formula 1 de la Soci din programul competiţional.

Rusia ar trebui să întâlnească Polonia, în barajul pentru CM 2022, însă polonezii au anunţat deja că vor boicota partida. În plus, britanicii sunt în discuţii cu alte federaţii pentru a cere excluderea ruşilor.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *