Președintele Zelenski a publicat, în urmă cu puțin timp, mesaje pe rețelele de socializare prin care mulțumește României pentru ajutorul acordat. Liderul de la Kiev susține că îi este recunoscător președintelui Iohannis pentru susținerea candidaturii Ucrainei la aderarea la Uniunea Europeană.

În a cincea zi de război dintre Rusia și Ucraina, Președintele Ucrainei a postat un mesaj pe Twitter pentru România. Șeful statului ucrainean mulțumește României pentru ”contribuția semnificativă” în apărarea țării vecine.

Liderul de la Kiev mai scrie și că îi e recunoscător președintelui Klaus Iohannis pentru sprijinul pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.

Mesajul președintelui Zelenski pentru România: „Sunt recunoscător”
„Sunt recunoscător României pentru contribuția sa semnificativă la capacitățile de apărare ale țării noastre. Îi sunt recunoscător lui @KlausIohannis pentru sprijinirea aderării Ucrainei la Uniunea Europeană. Simțim sprijinul politic și de apărare al partenerilor noștri”, este mesajul președintelui Zelenski.

Mesajul ministrului de Externe ucrainean pentru România
Și ministrul de Externe Dmitro Kuleba a avut o convorbire telefonică cu omologul său român Bogdan Aurescu, în urma căreia a avut un mesaj pentru România. Oficialul de la Kiev a ținut să aducă mulțumiri României pentru ajutorul militar, dar și pentru gestionarea crizei migranților.

„Am avut convorbiri telefonice cu prietenul și colegul meu român @BogdanAurescu. România își intensifică sprijinul militar și umanitar pentru Ucraina, care se apără de invazia rusă. Suntem recunoscători României pentru acest ajutor valoros și pentru că au avut grijă de cetățenii noștri care fug de războiul lui Putin”, a scris ministrul de Externe din Ucraina pe Twitter.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *