Carmen Iohannis, mesaj în plin război. „O primăvară cu pace tuturor!” – a fost mesajul lui Carmen Iohannis.

Carmen Iohannis, mesaj în plin război. Ce spune soția Președintelui la început de primăvară

Sute de români i-au răspuns cu mesaje prin care îşi arătau dorinţa de a fi pace nu doar în Ucraina sau Europa, ci în lume.

Unii internauţi au afişat fotografii cu mărţişoare sau porumbei albi, simbol al păcii.

Carmen Iohannis locuieşte la Sibiu, fiind profesoară la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a reuneşte marţi, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis.

„Suntem indignații de atacul brutal al Rusiei și nu putem accepta ca harta Europei să fie redesenată prin violență. Este un conflict fără sens. Deplangem pierderile de vieti omenesti cauzate de un conflict militar fara sens. Dar idiferent de deznodamantul acestui conflict, avem deja un invingator, poporul ucrainean, care a devenit un simbol al lupei pentru libertate.Agresiunea Rusiei a generat o reacție de solidaritate fără precedent. UE demonstrează din nou că e o mare familie, că împreună suntem mai puternici. Apratenența României la UE și NATO, dublată de parteneriatul strategic cu SUA, reprezintă cel mai mare câștig din ultimii 30 de ani.

România a fost și e implicată în toate deciziile aliate și sprijină Ucraina și cetățenii săi care caută refugiu. Le mulțumesc tuturor românilor care ajută autoritățile. Am decis azi în CSAT următoarele măsuri: Intensificăm la nivel bilateral și aliat demersurile petnru consolidarea posturii defensive pe flancul estic NATO prin forțe aliate.

În contextul general, este necesară susținerea pe diverse dimeniuni a Republii Moldova, confruntată cu un val de refugiați. Am decis o serie de măsuri de sprijin.

Am decis azi înființarea unei Facilități logistice, un hub care să permită colectarea donațiilor internaționale către Ucraina.”, a spus Iohannis.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *