Seful DSU, Raed Arafat a declarat ca Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta verifica starea adaposturilor de protectie civila. Secretarul de stat din MAI precizand ca, din pacate, unele adaposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri.

”Eu locuiesc intr-un bloc unde are zona de boxe si adapostul, care e gol, nu e pregatit”, a declarat Raed Arafat la Palatul Victoria.
Seful DSU a mai spus ca, in unele zone se pot rezolva rapid, dar, daca s-au compartimentat in depozite, atunci trebuie ca aceste depozite sa fie modificate si redat spatiului scopul initial.

”Inventarierea exista, o cunoastem, vizita a aratat ca sunt adaposturi la asociatiile de proprietari, la autoritatile locale si un numar de adaposturi care nu au fost predate autoritatilor locale. IGSU lucreaza pentru inventarierea acestora”, a spus secretarul de stat.

Raed Arafat a precizat ca, ”din pacate, unele adaposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri”.

”La noi foarte putin probabil sa fie aceasta nevoie”
”Vor trebui refacute si va trebui redata destinatia lor, se ocupa IGSU”, a spus Arafat, adaugand ca se vor intensifica controalele, pentru a vedea daca se respecta regulile pentru care au fost create si sa ramana functionale, asa cum era destinatia initiala.

Intrebat cate astfel de adaposturi nu mai respecta scopul initial, Raed Arafat a aratat ca nu are acest numar.

”Eu locuiesc intr-un bloc unde are zona de boxe si are si adapostul, care e gol. E adevarat ca nu e pregatit, cu paturi. Trebuie sa existe un minimum necesar, sa fie depozitat acolo, si curatat, pentru ca multe nu sunt curatate pentru a tine oamenii o perioada in ele. La noi foarte putin probabil sa fie aceasta nevoie, dar trebuie sa fim pregatiti, din timp”, a spus el.

Arafat cere asociatiilor de proprietari sa le puna la punct
Raed Arafat a mai afirmat ca, la acest moment, ”apeleaza la asociatiile de proprietari si autoritatile locale sa le puna la punct, chiar daca e un spatiul care va ramane gol, pentrru ca asta este rolul lui, aratand ca aceasta este indicatia si asta face IGSU, controleaza ca aceste adaposturi sa fie goale.

Secretarul de stat a mai spus ca deja s-a demarat controlul, si in unele zone se pot rezolva rapid, dar, daca s-au compartimentat in depozite, atunci trebuie ca aceste depozite sa fie modificate.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *