Alerta ANM. Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteo valabila de miercuri pana sambata. Meteorologii anunta vreme geroasa, cu temperaturi ce vor cobori in unele zone pana la minus 18 grade. Temperaturile scazute vor fi insotite si vant, care va amplifica si mai mult senzatia de frig.

In intervalul miercuri – sambata, vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada. Va fi ger noaptea si dimineata, la inceput in depresiunile intramontane si in dealurile subcarpatice, iar joi spre vineri (10/11 martie) si vineri spre sambata (11/12 martie) in centrul si nordul tarii si pe arii mai restranse in rest.

Temperaturile minime vor fi cuprinse intre -14 si -4 grade, cu valori mai scazute in depresiunile din estul Transilvaniei, izolat sub -18 grade.

Vantul va avea unele intensificari in Moldova, Dobrogea si estul Munteniei, indeosebi pe parcursul zilelor de joi (10 martie) si vineri (11 martie), cu viteze la rafala, in general de 45…55 km/h, iar senzatia de frig va fi amplificata.

In sud si est, precum si la munte, pe arii restranse va mai ninge slab.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *