Olena Zelenska, mesaj de mulțumire pentru România. Odată cu izbucnirea războiului în Ucraina, milioane de ucrainei au fugit din calea bombardamentelor. Țările vecine, inclusiv România, s-au implicat și au ajutat refugiații ucraineni. Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, i-a mulțumit României pentru că are grijă de cetățenii săi.

Olena Zelenska, mesaj de mulțumire pentru România. Prima Doamnă a Ucrainei: „Cu căldura voastră în inimi”

Olena Zelenska, soția lui Volodimir Zelenski, le-a mulțumit tuturor țărilor vecine care ajută refugiații ucraineni. După ce războiul în Ucraina a izbucnit, milioane de ucraineni au fugit din calea bombardamentelor și s-au refugiat în statele vecine, printre care și România. Prima Doamnă a Ucrainei a transmis, sâmbătă, un mesaj în care a mulțumit românilor, dar și altor națiuni, pentru că i-am primit pe refugiații ucraineni. „Polonia, Slovacia, România, Ungaria și Republica Moldova s-au arătat nu doar ca vecini la graniță, ci ca popoare cu adevărat frățești. Vă mulțumim că ați acceptat ucrainenii ca pe ai voștri. Desigur, nu așa și-a imaginat Ucraina integrarea în Europa…Dar încălziți și salvați, cu siguranță se vor întoarce acasă. Cu căldura voastră în inimi”, a transmis Olena Zelenska pe Facebook, potrivit Ambasadei Ucrainei în România.

Olena Zelenska a vorbit și despre ororile războilui, punând accent pe suferința pe care o trăiesc copiii din Ucraina. „Dar poate că lucrul cel mai înfiorător şi mai îngrozitor al acestei invazii sunt pierderile în rândul copiilor. Alice, de opt ani, care a murit pe străzile din Ohtîrka în timp ce bunicul ei încerca s-o protejeze. Sau Polina, din Kiev, care a murit în bombardament, alături de părinţii ei. Arsenii, de 14 ani, a fost lovit la cap de bucăţi de moloz şi nu a putut fi salvat pentru că ambulanţa nu a putut ajunge la timp din cauza incendiilor puternice”.

Prima Doamnă a Ucrainei, mesaj emoționant pentru cetățenii țării sale
Soția lui Volodimir Zelenski a postat un mesaj sfâșietor în social media despre copiiii care au murit de când Rusia a invadat Rusia. Olena a dat câteva exemple de copii și a menționat că mulți sunt blocați în subsoluri și mor de foame. Mai mult, Zelenska a făcut apel la presa internațională să prezinte realitatea și a mărturisit că rusoaicele trebuie să vadă masacrul pe care fiii lor îl provoacă în Ucraina.

“Invadatorii ucid copii ucraineni. Conştient şi cu cinism.

Polina din Kiev. Ea a murit în bombardamentele pe străzile capitalei, împreună cu părinţii săi şi cu fratele său. Sora ei este în stare gravă.Alice din oraşul ucrainean Ohtirka. Ea nu a putut trăi până la 8 ani. A murit în timpul unui bombardament, deşi bunicul ei a protejat-o cu trupul său.Kiril, bebeluş de 18 luni, din Mariupol, a fost dus la spital de tatăl său, în plin atac. Însă medicii nu au putut face nimic.Arseni, 14 ani. Un fragment de proiectil l-a lovit pe băiat în cap


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *