Orașul Mariupol a trecut prin 22 de atacuri cu bombardamente în ultimele 24 de ore. Situația este gravă, iar autoritățile din Ucraina aua nunțat că aproape 2200 de persoane și-au pierdut viața de când a început ofensiva rușilor.

Oamenii se tem că numărul victimelor va continua să crească tot mai mult în următoarele ore.

Ce se întâmplă la Mariupol, oraș invadat de ruși

Situația nu este deloc bună în acest oral, unde rușii atacă fără milă de mai multe zile. Consiliul local din acest oraș a transmis că numărul celor care și-au pierdut viața în urma bombardamentelor din ultimele zile a ajuns la 2178 de rezidenți. Din păcate cifrele vor continua să crească, având în vedere că rușii au intrat în localitate și bombardează continuu.

„Până la această dată 2.187 de rezidenți din Mariupol au murit ca urmare a atacurilor Rusiei”, a transmis consiliul local al orașului.

Din păcate localitatea nu mai are în momentul de față apă, electricitate sau căldură. Oamenii se tem că vor rămâne curând și fără hrană și apă de băut. Totodată, oamenii se sting și din lipsa medicamentelor de maximă necesitate.

„Situația din Mariupol continuă să fie foarte dificilă. Orașul nu are electricitate, apă, căldura aproape niciun fel de comunicație mobilă și rămâne fără hrană și apă”, spun oficialii.

Ucrainenii îi acuză pe ruși și pe milițiile separatiste că trag în mod deliberat asupra cartierelor rezidențiale. Duminică, Universitatea de Stat din Mariupol a fost bombardată de forțele ruse, susțin autoritățile ucrainene din oraș.

Teroarea a pus stăpânire pe această zonă, iar autoritățile confirmă că în oraș este o atmosferă de panică. Mulți oameni se sperie și ar putea să părăsească orașul pe cont propriu, fără să folosească coridorul umanitar. Asta i-ar pune într-un mare pericol.

Într-un mesaj postat online, vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk a declarat că nimeni nu a reușit să părăsească orașul asediat Mariupol. Ea a învinovățit pentru asta forțele rusești. La rândul său, Moscova a acuzase anterior forțele ucrainene că au blocat intenționat oamenii acolo.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *