Klaus Iohannis a răspuns la întrebarea de pe buzele românilor, în această perioadă marcată de război la granițele țării noastre: este posibil ca acest conflict să se extindă în România?. Șeful statului a vorbit despre invazia Rusiei în

Ucraina și despre modul în care se consolidează apărarea NATO pe Flancul de Est.

Klaus Iohannis despre extinderea războiului în România

Președintele țării a declarat că nu consideră că războiul din Ucraina se va extinde în statele care fac parte din alianța NATO și a explicat care este motivul pentru care se insistă atât de mult pe apărarea Flancului Estic. Iohannis a transmis că Flancul Estic trebuie să fie puternic pentru a descuraja orice posibil adversar.

Nu considerăm că acest conflict se va extinde în țările NATO, însă pe de altă parte vrem să fim foarte bine pregătiți pentru orice situație, de aceea în Flancul Estic trebuie să consolidăm apărarea. Flancul Estic trebuie să fie puternic, și trebuie să fie atât de puternic încât nimeni nu are vreodată ideea că ar trebui să atace pe Flancul Estic, a declarat președintele țării.

Klaus Iohannis a explicat conceptul strength and deterrence al NATO, putere care îl face pe orice posibil adversar să renunțe la un atac. El a arătat că este foarte clar că Flancul Estic trebuie consolidat în așa fel încât partea sudică, partea noastră, spre Marea Neagră, să fie apărată la fel ca partea nordică, spre Baltic.

Klaus Iohannis: noi credem că putem să prevenim orice conflict pe zona noastră
Președintele țării a transmis un mesaj de încurajare pentru români și a întărit, practic, mesajul transmis în prima zi de invazie a Rusiei în Ucraina. Atunci el a spus că românii nu au niciun motiv de ingrijorare pentru că țara noastră este stat membru al Alianței Nord-Atlantice și este protejată.

Klaus Iohannis a declarat că niciun cetățean al României nu are motiv să se teamă pentru că cetățenii României, ca stat membru al Alianței Nord-Atlantice, beneficiază pe deplin de cele mai ample garanții de securitate din istoria sa. Acestea au fost declarațiile șefului statului român în ziua în care Rusia a invadat Ucraina. De atunci pe teritoriul României au ajuns mai multe forțe militare ale NATO, din armata franceză, poloneză, urmând să sosească și militari portughezi și britanici.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *