Rusia a avertizat Statele Unite, joi, că Moscova are puterea de a o pune la punct și a acuzat Occidentul că a alimentat un ”complot rusofob sălbatic”, ca să distrugă Rusia.

Potrivit Reuters, Dmitri Medvedev, care a ocupat funcția de președinte al Rusiei din 2008 până în 2012 – în prezent, secretar adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei – a declarat că Statele Unite au alimentat o rusofobie ”dezgustătoare”, într-o încercare de a forța Rusia să îngenuncheze.

„Nu va funcționa. Rusia are puterea de a-i pune la punct pe toți dușmanii noștri”, a spus Medvedev.

De când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, Statele Unite și aliații săi europeni și asiatici au impus sancțiuni asupra liderilor, companiilor și oamenilor de afaceri ruși, tăind Rusia de pe lista economiei mondiale.

Președintele Vladimir Putin spune că ceea ce el numește operațiune militară specială din Ucraina a fost necesar, deoarece

Statele Unite foloseau Ucraina pentru a amenința Rusia, iar Rusia a trebuit să se apere de „genocidul” asupra vorbitorilor de limbă rusă din Ucraina.

Ucraina spune că luptă pentru existența sa și că acuzațiile lui Putin de genocid sunt o prostie. De asemenea, Occidentul spune că afirmațiile potrivit cărora ar vrea să sfâșie Rusia sunt o ficțiune.

Rusia susține că, în ciuda sancțiunilor, se poate descurca bine fără ceea ce consideră că este ”un Occident înșelător și decadent”, condus de Statele Unite.

Moscova a mai anunțat că încercarea de a crea legături cu Occidentul după căderea Uniunii Sovietice din 1991 s-a încheiat și că va dezvolta legături cu alte puteri, precum China.

Sursa: Reuters, stirileprotv.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *