ANM a emis prognoza meteo pentru urmatoarea perioada, 21 martie – 3 aprilie.

Potrivit meteorologilor, dupa frigul de luni, vremea se incalzeste, iar maximele pot sa ajunga pana la 18-19 grade in cele doua saptamani care vin.

Prognoza meteo pe regiuni:
Banat
Vremea va fi mai rece decat in mod normal in prima zi, cand se vor inregistra maxime medii in jurul valorii de 10 grade. Ulterior, din 22 martie, se va incalzi, astfel incat media maximelor se va situa, pana la finalul lunii, intre 15 si 18 grade, valori apropiate de mediile multianuale. Regimul termic diurn se va mentine asemanator si la inceputul lunii aprilie, cu maxime in medie de 16…17 grade. Temperaturile minime vor avea o tendinta de crestere usoara si treptata, de la valori medii de -2 grade, in noaptea de 22 martie, spre valori de 5…6 grade, in noptile din perioada 1-3 aprilie. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, la inceput la nivel local, apoi pe arii relativ extinse, va fi in crestere in intervalul 28 martie – 3 aprilie.

Crisana
In cursul zilei de 21 martie vremea va fi mai rece decat in mod normal, cu maxime medii ce se vor situa in jurul valorii de 10 grade, dar ulterior din 22 martie se va incalzi, astfel incat pana la finalul primei saptamani de prognoza, media maximelor va oscila intre 14 si 16 grade, valori apropiate de mediile multianuale. De altfel, un regim termic diurn asemanator se va mentine si in ultimele zile ale lunii martie, dar si in primele zile ale lunii aprilie. Temperaturile minime vor avea o tendinta de crestere usoara si treptata, de la valori medii de -2 grade, in noaptea de 22 martie, spre valori de 4…5 grade, in noptile din perioada 1-3 aprilie. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, la inceput la nivel local, apoi pe arii relativ extinse, va fi in crestere in intervalul 28 martie – 3 aprilie.

Transilvania
Vremea va fi mai rece decat in mod normal in prima zi, cand se vor inregistra maxime medii in jurul valorii de 8 grade. Ulterior, din 22 martie, se va incalzi, astfel incat media maximelor se va situa, pana la finalul lunii martie, intre 12 si 15 grade, valori apropiate de mediile multianuale. Regimul termic diurn se va mentine asemanator si la inceputul lunii aprilie, cu maxime in medie in jurul a 14 grade. In primele nopti (22-24 martie) vremea va fi rece, cu minime medii de -4…-3 grade, apoi temperaturile nocturne vor avea o tendinta de crestere usoara si treptata, spre valori medii de 1…2 grade, in noptile din perioada 1-3 aprilie. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, la nivel local, va fi in crestere dupa data de 28 martie.

Maramures
In cursul zilei de 21 martie vremea va fi mai rece decat in mod normal, cu maxime medii ce se vor situa in jurul valorii de 10 grade, dar ulterior intre 22 si 24 martie se va incalzi, astfel incat media maximelor va oscila intre 14 si 16 grade, valori apropiate de mediile multianuale. De altfel, un regim termic diurn asemanator se va mentine pana la finalul lunii martie, cat si in primele zile ale lunii aprilie. Temperaturile minime vor avea o tendinta de crestere usoara si treptata, de la valori medii de -2 grade, in noaptea de 22 martie, spre valori de 3…4 grade in noptile din perioada 1-3 aprilie. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, la inceput la nivel local, apoi pe arii relativ extinse, va fi mai ridicata in intervalul 28 martie – 3 aprilie.

Moldova
Vremea se va incalzi. Media maximelor va fi de 10 grade in prima zi si va ajunge sa se situeze in general intre 14 si 17 grade, iar a minimelor, va creste, de la -4 grade in prima dimineata, pana in jurul a 4 grade la sfarsitul intervalului. Trecator vor fi precipitatii in general slabe cantitativ, in jurul datei de 25 martie si dupa data de 28 martie.

Dobrogea
In prima saptamana media temperaturilor maxime va oscila intre 8 grade in primele trei zile si 14 grade in data de 24 martie. In cea de-a doua saptamana nu vor mai fi variatii termice diurne semnificative, iar media maximelor va avea valori, in general, intre 12 si 14 grade. Minimele termice vor fi in general in crestere, de la o medie de -2 grade in prima dimineata, pana in jurul a 6 grade la sfarsitul intervalului. Temporar se vor semnala precipitatii slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare in jurul datei de 25 martie si incepand cu data de 28 martie.

Muntenia
Media temperaturilor maxime va creste de la 10 grade in prima zi, pana in jurul a 17 grade in ziua de 24 martie, apoi va avea variatii intre 14 si 18 grade. Minimele termice vor porni de la o medie de -4 grade in prima dimineata si vor ajunge sa se situeze, in medie, intre 4 si 6 grade, in ultimele dimineti. Probabilitatea pentru precipitatii, in general slabe cantitativ, va fi mai ridicata in jurul datei de 25 martie si dupa data de 27 martie.

Oltenia
Pana la mijlocul primei saptamani media temperaturilor maxime va avea variatii intre 10 si 19 grade, apoi se va situa, in general, intre 16 si 18 grade. Media minimelor termice va fi in crestere treptata, de la -4 grade in prima dimineata, pana la 5…6 grade in ultimele dimineti. Probabilitatea de precipitatii, in general slabe cantitativ, va fi in crestere incepand cu data de 27 martie.

La munte
Valorile termice vor fi in general in crestere. Media maximelor va avea variatii intre 0 si 6 grade, iar a minimelor intre -10 si 0 grade. Dupa data de 24 martie vor fi posibile precipitatii, in general slabe cantitativ, aproape in fiecare zi.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *