Primarul Kiev-ului a vorbit despre planurile liderului de la Kremlin, susținând că acestea nu se opresc la cucerirea Ucrainei, ci au în vedere chiar și România. Vitali Klitschko a dezvăluit că Rusia are planuri mari în Europa de Est și a explicat de ce este vizată țara noastră.

Primarul Kiev-ului: România poate fi în planurile rușilor

Într-un interviu pentru Antena 3, edilul orașului Kiev, a declarat că planurile lui Putin sunt să refacă Imperiul Rus și că România nu ar trebui să uite că a fost parte a Imperiului Rus, astfel încât, mai mult ca sigur, spune Vitali Klitschko, România poate fi în planurile rușilor.

Planurile lui Putin sunt să refacă Imperiul Rus și România să nu uite că a fost parte a Imperiului Rus. Unde se vor opri ambițiile rușilor? Donetsk și Lugansk? Nu! Ucraina? Nu! Rușii au invadat Țările Baltice? Da! Mai mult ca sigur, România poate fi în planurile rușilor, a declarat Vitali Klitschko.

Primarul orașului Kiev este de părere că Rusia nu își va opri încercările de expansiune la Ucraina, ci că vizează fostele țări ale blocului sovietic.

În intervenția sa, Vitali Klitschko a vorbit și despre situația din Ucraina, după patru săptămâni de război.

Oficial ucrainian: planurile rușilor nu sunt secrete

Oficialul ucrainian a declarat că planurile rușilor nu sunt secrete și că se știe clar că ținta este Kievul, unde până acum au fost rănite aproximativ 300 de persoane. Edilul local a spus că armata rusă a încercat timp de patru zile consecutive să pună stăpânire pe Kiev prin intermediul forțelor aeriene.

Vitali Klitschko a anunțat că în Kiev au fost construite baricade pe stradă, la fiecare intersecție și că i-a anunțat pe soldații ruși că nu vor reuși niciodată să ocupe Kievul.

Precizăm faptul că, în același context, președintele Ucrainei a anunțat că nu va ceda în fața ultimatumurilor din partea Rusiei care și-a propus să ocupe Kiev, Mariupol și Harkov. Volodimir Zelenski a declarat că nu va exista nicio predare și nicio depunere a armelor. În același timp, Zelenski insistă asupra unei întâlniri cu liderul de la Kremlin, care până acum l-a evitat, trimițând o delegație să negocieze cu ucrainienii.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *