China s-a pronuntat impotriva excluderii Federatiei Ruse de la viitorul summit G20, avuta in vedere de SUA in urma agresiunii ruse in Ucraina, anunta AFP.

“Rusia este un stat membru important (al G20), niciun membru nu are dreptul sa excluda un alt stat”, a declarat intr-o conferinta de presa purtatorul de cuvant al diplomatiei chineze, Wang Wenbin.

Consilierul pentru securitate nationala al Casei Albe, Jake Sullivan, a anunta marti o posibila excludere a presedintelui rus Vladimir Putin din G20, al carui summit viitor este programat in Indonezia la sfarsitul anului.

″In privinta G20, voi spune doar atat: noi consideram ca Rusia nu se poate comporta in institutiile internationale si in comunitatea internationala ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic”, a declarat Sullivan, citat de Agerpres.

“Dar, in ce priveste institutii precise si decizii precise, am dori sa avem consultari cu aliatii nostri, cu partenerii din aceste institutii inainte de a ne pronunta”, a adaugat el, inaintea reuniunilor NATO, G7 si a summitului UE la care presedintele Joe Biden va participa joi, la Bruxelles, si de la care se asteapta noi sanctiuni contra Rusiei.

Potrivit Reuters, presedintele Vladimir Putin intentioneaza sa participe la summitul G20 gazduit de Indonezia, a declarat miercuri ambasadoarea Rusiei la Jakarta, Liudmila Vorobiova, in urma apelurilor unor membri ca tara sa fie exclusa din grup.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *