Serghei Lavrov a avertizat că Rusia ar putea intra în conflict cu NATO, dacă se vor descoperi ”Căşti Albastre” în Ucraina, mai exact, forțe de menținere a păcii din partea Alianței.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a lansat miercuri o amenințare extrem de fermă către americani. Anume, să nu trimită ”Căști Albastre”, în Ucraina, deoarece nu este exclus să izbucnească un război Rusia-NATO.

Serghei Lavrov amenință cu un război Rusia-NATO și acuză SUA de implicare în negocierile Moscovei cu Kievul
Totodată, Serghei Lavrov a acuzat SUA că obstrucționează negocierile ”dificile” dintre delegațiile ucrainene și cele ruse. Mai mult, reprezentantul Moscovei este de părere că Washingtonul are scopul de ”a domina” ordinea mondială, fapt care ar fi dovedit și de sancțiunile impuse Rusiei.

”Negocierile sunt dificile. Partea ucraineană îşi schimbă în mod constant poziţia. Este dificil să nu ai impresia că colegii noştri americani nu-i ţin de mână”, a afirmat Serghei Lavrov, în timpul unei întrevederi cu studenți şi profesori, organizată la Institutul de Stat pentru Relaţii Internaţionale din Moscova, scrie US News.

Ministrul rus de externe a mai punctat faptul că mulți și-ar dori să împiedice negocierile Rusia-Ucraina, făcând referire tot la țările occidentale.

”Americanii pornesc pur şi simplu de la principiul că nu este profitabil pentru ei ca acest proces să se încheie rapid. Mulţi şi-ar dori ca negocierile să intre în impas.

Ţările occidentale vor să joace un rol de mediator. Nu suntem împotrivă, dar avem linii roşii”, a mai subliniat Lavrov.

Polonia ar dori să trimită forțe de menținere a păcii în Ucraina
Amenințarea lui Serghei Lavrov vine la scurt timp după ce Polonia a sugerat că ar putea trimite forțe de menținere a păcii în Ucraina, de teamă că Moscova și-ar putea extinde numărul soldaților și peste graniță.

Săptămâna trecută, la Kiev, Jaroslaw Kaczynski, lider al partidului aflat la guvernare în Polonia, a transmis că:

Aproape 30 de milioane de ruși în afara statului lui Putin. Cât de influenți sunt în țările de adopție
”Cred că este necesar să avem o misiune de pace – NATO, eventual o structură internațională mai largă – dar o misiune care să se poată apăra, care va funcționa pe teritoriul ucrainean”, a spus Jaroslaw Kaczynski.

Războiul Rusia-Ucraina a ajuns, miercuri, 23 martie 2022, la ziua 28 de conflict.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *