Nici bine n-am scăpat de restricții de COVID-19, că ne-am putea deja întoarce la ele. Numărul cazurilor a crescut din nou, iar potrivit surselor RomâniaTV se pare că s-ar discuta deja despre reintroducerea măsurilor împotriva coronavirus.

Pe data de 8 martie au fost ridicate măsurile împotriva CO.VID-19, iar pan.demia s-a terminat, precum și toate restricțiile de până atunci. Au trecut doar două săptămâni, însă cu toate astea, cazurile au început din nou să crească.

Potrivit surselor RomâniaTV, liderii coaliției ar urma să discute într-o ședintă din zilele următoare despre reintroducerea unor măsuri, ca urmare a faptului că din nou infecțiile sunt destul de multe.

Medicii spun că restricțiile au fost ridicate mult prea repede și brusc, deși subvarianta BA 2.2. de coronavirus ar putea să provoace un nou val de îmbolnăviri, fiind destul de contagioasă.
Majoritatea țărilor din Europa au ridicat restricțiile în această perioadă, însă incidența cazurilor la nivel european a crescut în ultimele 14 zile, după mai multe săptămâni în care au fost în scădere.

Veștile nu sunt prea bune pentru următoarea lună, căci estimările în ceea ce privește situația corona.virusului indică o tendință de creștere a cazurilor de CO.VID-19, dar și a numărului dece.selor ca urmare a infecției.

Recent, Austria a decis să reintroducă restricțiile împotriva CO.VID-19, după creșterea numărului de cazuri. Astfel, de acum austriecii sunt nevoiți să poate din nou măști de protecție FFP2 în spațiile închise.

De asemenea, vor fi revizuite și regulile de izolare pentru persoanele care prezintă simptome ale COVID-19, dar și pentru cei care se întorc din afara țării, așa cum s-a întâmplat și până acum.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *