Ucraina a transmis că Moscova a acceptat condițiile discutate, cel puțin verbal, urmând să primească și o decizie în scris în această privință.

Negociatorul-șef al Ucrainei, David Arakhamia, a declarat sâmbătă, 2 aprilie, că Moscova a acceptat „ verbal ” principalele propuneri ucrainene. Însă, Kievul așteaptă în prezent o confirmare scrisă.

Este finalul războiului? Ucraina a dat vestea zilei! Rusia a acceptat condițiile

În cadrul unei emisiuni TV, David Arakhamia a declarat că discuțiile menite să pună capăt ostilităților au făcut progrese semnificative.

„Federația Rusă a dat un răspuns oficial tuturor pozițiilor (ucrainene), și anume că le acceptă, cu excepția chestiunii Crimeei”, anexată de Moscova în 2014, a asigurat domnul Arakhamia.

Potrivit lui David Arakhamia, momentan nu există „ o confirmare oficială în scris”, ci doar ​​„ verbal ”.

Negociatorul a mai adăugat că, dacă în cele din urmă ar avea loc o întâlnire între președinții ucraineni Volodimir Zelenski și președintele rus Vladimir Putin, „ cel mai probabil ” ar avea loc în Turcia, potrivit Capital.ro.

Șeful statului turc Recep Tayyip Erdogan, care săptămâna aceasta a găzduit delegațiile ruse și ucrainene în țara sa, „ne-a sunat pe noi și pe Vladimir Putin” vineri, spunând că va găzdui o astfel de întâlnire, a dezvăluit el.

„ Nu știm data sau locul, dar credem că locul va fi cel mai probabil Ankara sau Istanbul”, a menționat Arakhamia.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *