Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat Parlamentului României.

„Ucraina nu este ultima țintă a ocupanților ruși. Rușii vor să ajungă la Odessa,

iar de la Odessa e un pas până în Moldova. Este fundamental să apărăm și independența Moldovei.

Iar asta înseamnă securitatea în întreaga regiune”, a spus liderul de la Kiev.

Principalele declarații ale președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski

– Numele oraşului nostru Bucea va rămâne în istoria lumii, în istoria uciderii oamenilor. Până acum ştim de peste 300 de oameni torturaţi, oameni simpli, locuitori ai unui oraş simplu. Au fost cu mâinile legate la spate, împuşcaţi în ceafă sau în ochi.

– Militarii ruși au torturat oameni. Avem motive să considerăm că sunt mult mai mulți morți decât știm acum. De ce au făcut acest lucru pe 3 aprilie, în ziua când lumea a fost îngrozită să vadă cadavrele de la Bucha?

– De ce ei nu se ascund? De ce și acum, când lumea a înțeles foarte bine de se întâmplă?

În 1989 a murit Nicolae Ceaușescu, când era clar că această persoană era inadecvată, că el și Securitatea trăgeau țara în jos, izolare de tot ce înseamnă progres. Acel regim se baza pe represiune și putere și nimic nu avea sfânt. Poporul român s-a ridicat, doborând un regim neadecvat. El nu putea fi convins de nimic. La fel nu pot fi convinși cei care vor să distrugă statul ucrainean. Acești oameni inadecvați au pierdut orice legătură cu realitatea. Sunt dispuși să sacrifice vieți pentru ideile lor nebunești.

– Și al doilea motiv: ei sunt convinși că liderii europeni sunt slabi și poporul european nu va reuși să-și apere valorile. Stimați români, împreună trebuie să oprim acești oameni inadecvați, care cred că li se permite orice, care fac genocid în Europa.

– Ucraina nu este ultima țintă a ocupanților ruși. Vor să ajungă la Odessa, iar de la Odessa e un pas până în Moldova. Este fundamental să apărăm și independența Moldovei. Iar asta înseamnă securitatea în întreaga regiune.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *