Volodimir Zelenski, presedintele Ucrainei, a transmis, luni noaptea, un mesaj dur pentru soldatii rusi.

„Astazi oamenii nu sunt executati. Mincinosii din prima linie si sefii lor din Moscova ar trebui sa-si aminteasca: va veti petrece sfarsitul vietilor dupa gratii. In cel mai bun caz”, a spus liderul de la Kiev.

„Este 2022. Si avem mult mai multe instrumente fata de cei care i-au urmarit pe nazisti dupa al Doilea Razboi Mondial”, a mentionat Zelenski .

Zelenski spune ca Ucraina „face tot posibilul sa identifice militarii rusi implicati in aceste crime cat mai curand posibil”.

„Totul pentru a-i pedepsi. Aceasta va fi o lucrare comuna a statului nostru cu Uniunea Europeana si cu institutiile internationale, in special cu Curtea Penala Internationala. Toate crimele ocupantilor sunt documentate. Este prevazuta baza procedurala necesara pentru aducerea in justitie a militarilor rusi vinovati pentru fiecare infractiune pe care o comit”, a transmis presedintele ucrainean.

„Va veni vremea cand fiecare rus va afla intregul adevar despre cine dintre concetatenii lor a ucis. Cine a dat ordine. Cine a inchis ochii la crime. Vom stabili toate acestea. Si vom face cunoscut la nivel global”, a incheiat Volodimir Zelenski.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *