Forțele ruse s-au retras complet din zonele din apropierea Kievului și Cernihivului pentru a se „reconsolida și a se reface în Belarus și în Rusia”, potrivit unui înalt oficial american al apărării.

Rusia a lansat peste 1.450 de rachete împotriva Ucrainei de la începutul invaziei, a mai spus oficialul, citat de CNN.

Atrocitățile de la Bucha par a fi „premeditate”, „planificate” și „foarte, foarte deliberate”, a adăugat oficialul, spunând că este „dificil de știut” ce a motivat forțele ruse să comită astfel de acte.

Forțele ruse și-au concentrat principalele eforturi asupra unei operațiuni menite să stabilească un control complet asupra regiunilor Donețk și Luhansk, a anunțat Statul Major General al forțelor armate ucrainene.

De asemenea, au avut loc atacuri continue în zonele estice ale țării, dar fără succes, au mai anunțat reprezentanții armatei ucrainene.

Totodată, bombardamentele au continuat în Mariupol, iar autorităţile ucrainene spun că ruşii folosesc muniție interzisă de dreptul internațional.

Oleh Siniehubov, șeful administrației militare regionale Harkovului, a declarat miercuri că autoritățile vor evacua două orașe din partea de sud a regiunii, Lozova și Barvinkove, ca măsură de precauție pe fondul escaladării luptelor din estul Ucrainei.

Bilanțul civililor uciși de la începutul invaziei ruse în Ucraina

Cel puțin 1.563 de civili au fost uciși de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, potrivit Biroului Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR).

Agenția ONU a înregistrat până acum 3.776 de victime civile în Ucraina: 1.563 de morți și 2.213 de răniți, a anunțat în ultima sa actualizare publicată miercuri.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *