Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea a fost condamnat joi, 7 aprilie, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia e definitivă.

Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute
Într-o primă fază, în 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o condamnase pe Elena Udrea la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, dar Udrea se afla atunci în Costa Rica, unde a cerut statutul de refugiat. În acest dosar, Udrea este acuzată de luare de mită și abuz în serviciu.

În urma sentinței din prezent, Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro, mai exact 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean, scrie G4Media.

De asemenea, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.

În acest moment, pentru fostul ministru nu mai există nicio cale de atac. Asta înseamnă că Elena Udrea trebuie să execute pedeapsa.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *