Klaus Iohannis a făcut noi declarații despre invazia Rusiei în Ucraina. Președintele consideră că justiţia internaţională ”trebuie să îi pedepsească pe toţi vinovații.”

Klaus Iohannis a condamnat din nou agresiunea militară a rușilor în Ucraina. Președintele a sublinat că zilnic apar dovezi despre atrocitățile săvârșite de soldații Kremlinului, iar justiția internațională ”trebuie să îi pedepsească pe toţi vinovații.”

Klaus Iohannis, despre atrocitățile rușilor din Ucraina: ”Sunt acte de o cruzime înfiorătoare, de nejustificat”

Șeful statului a reamintit și de faptul că Rusia continuă invazia în Ucraina de aproximativ 50 de zile. El a catalogat atacurile rușilor drept ”acte de o cruzime înfiorătoare, de nejustificat”.

Președintele a subliniat și că militarii, care vor participa la competiția ”Invictus Games The Hague”, cunosc dificultatea unor pierderi de vieți omenești, ce înseamnă cu adevărat un război.

”Traversăm o perioadă extrem de dificilă. De aproape 50 de zile Federaţia Rusă a pornit războiul împotriva Ucrainei şi zi după zi apar dovezi cutremurătoare despre atrocităţi şi orori de neimaginat. Sunt acte de o cruzime înfiorătoare, de nejustificat, iar justiţia internaţională trebuie să îi pedepsească pe toţi cei vinovaţi.

Dumneavoastră ştiţi cel mai bine ce înseamnă distrugerile, pierderile de vieţi omeneşti şi dramele războiului, cât de mult sunt afectate pentru totdeauna familii şi comunităţi întregi. Este admirabilă forţa interioară care v-a făcut să mergeţi mai departe cu demnitate, urmând aceleaşi standarde de excelenţă, exigenţă şi profesionalism. Aţi adus astfel o nouă perspectivă în societate, demonstrând că nu rănile vă definesc, ci curajul, hotărârea şi puterea de a trece peste traumele suferite, dând dovadă de o enormă tărie de caracter. Îmi exprim aprecierea pentru familiile şi apropiaţii dumneavoastră, care v-au fost alături în tot acest timp şi v-au oferit sprijinul necesar pentru a depăşi momentele grele.

De asemenea, le mulţumesc tuturor celor care susţin şi contribuie la acest amplu efort de pregătire a echipei Invictus România. Este impresionant spiritul activ care vă caracterizează şi vă asigur de toată susţinerea mea. Românii vă sunt recunoscători pentru toate sacrificiile pe care le-aţi făcut şi vă sunt alături”, a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Rusia și Ucraina, 48 de zile de război. Cum a mai evoluat situația
Rusia și Ucraina au ajuns, marți, 12 aprilie, la ziua 48 de război. În continuare soldații Kremlinului lansează atacuri cu rachete/bombe asupra civililor. În urmă cu puțin timp, de exemplu, a fost bombardat un bloc din Harkov.

De la începutul invaziei (24 februarie-n.r) s-ar fi produs moartea a 186 de copii ucraineni și rănirea a 344, a anunțat procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, într-o postare pe contul de Telegram.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *