Dacă până acum ați folosit doar rețeta tradițională, anul acesta trebuie să faceți sarmale fierte în vin. Ceva mai bun nu ați mâncat niciodată.

MOD DE PREPARARE

Pentru pregătirea acestor minunății aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 kg carne tocată amestec vită şi porc, 300 g slănină afumată, 1/2 kg ceapă, 200 g orez, 50 ml ulei, sare, piper, o varză acră mărişoară.

Pentru pregătirea sosului sunt necesare 2-3 linguri cu ulei, un litru de vin alb, 3 morcovi, o crenguţă de cimbru uscat.

Înainte cu o zi de pregătirea acestor sarmale, trebuie să gustați varză acră. Dacă veți observa că aceasta este foarte sărată, o puteți desface foaie cu foaie, tăiați nervurile pe care le tocați cât mai mărunt, iar varza o puneți la desărat. Tocați ceapa tăiată mărunt în ulei încins și lăsați să se călească bine, apoi adăugați orezul.

Lăsați cinci minute pe foc, apoi fierbite, turnați compoziția peste carnea tocată, amestecați foarte bine și potriviți de sare și piper. Înfășurați carnea în foile de varză și așezați într-o oală în care ați pus un strat de nervure de varză, alternativ cu slănină afumată.

Turnați apă și ulei și lăsați să fiarbă aproximativ o oră. Ulterior, adăugați vinul, morcovul ras și cimbrul și introduceți la cuptor. Nu veți uita niciodată gustul acestor sarmale.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *