Astăzi vom avea parte de un fenomen meteorologic mai rar! Un val de căldură african va ajunge în țara noastră și va fi resimțit pe tot parcursul săptămânii. Iată toate detaliile!

Un val de căldură african ajunge în România
Începând cu ziua de astăzi, ANM anunță că vom avea parte de un val de căldură African. Deși în anumite zone ale țării se vor regăsi temperaturi mai scăzute de pe la jumătatea săptămânii. Meteorologii ne asigură că urmează o căldură cumplită, caniculară, iar termometrele vor indica maxime de peste 35 de grade Celsius.

În cursul zilei de astăzi, temperaturile din România vor fi cuprinse între 23 și 34 de grade. În schimb, începând de mâine, marți 21 iunie, temperaturile vor depășii 35 de grade în unele zone ale țării.

Toată săptămâna aceasta, România nu va fi scutită de la fenomenele extreme mai ales în a doua parte a zilei și inclusiv noaptea în majoritatea zonelor țării.

Elena Mateescu, director ANM, a explicat pentru Antena 3 cum va fi afectată România de valul African de căldură, ce va cuprinde sud-vestul și vestul Europei zilele următoare:

„Este posibil ca România să se confrunte cu primul val de căldură din acest an.

Primele date la acest moment indică posibilitatea ca începând din data de 20 să vorbim de primele zile cu valori de temperaturi specifice unei zile de caniculă, mai mari de 35 de grade Celsius.

Avansul de aer tropical va aborda și partea de sud și sud-est a Europei, inclusiv zona țării noastre, astfel încât începând din data de 20, apoi progresiv de la o zi la alta, cel puțin până în jurul datei de 25 iunie, să vorbim despre prezența acestui val de aer foarte cald care să aducă pentru zona de vest, sud, sud-est a țării, valori de peste 35 de grade Celsius și în zona țării noastre.

Dacă vrem să comparăm cu anul 2021, ultima decadă a lunii iunie 2021 a adus primul cod roșu de caniculă pentru șapte județe din partea de vest și nord vest a țării”, a spus Elena Mateescu pentru Antena 3.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *