Exista un loc in Romania unde specialistii si amatorii de drumetii spun ca gasesti ”Gura de Rai”. Cei care ajung acolo spun ca este o zona in care nu mai simti oboseala si esti invaluit de energie pozitiva. Desi expertii au incercat sa explice fenomenul, locul ramane un mister cu iz paranormal.

”Gura de Rai” este locul mistic in care multi pasionati de drumetii vor sa ajunga. Potrivit anumitor teorii, Platoul Muntilor Bucegi, in zona Varfului Omu, este locul unde se afla asa numitul „centru al Pamantului”, in care s-ar face legatura intre Cer si Pamant. Exista povesti despre fenomene ciudate in jurul Sfinxului, dar cea mai controversata zona este “Gura de Rai”, loc in care se spune ca scapi de oboseala si te simti bine instantaneu.

Locul din Romania unde gasesti „Gura de Rai”
Impatimitii drumetiilor pe munte spun ca Gura de Rai este situata pe Piciorul Muntelui Doamnele, pe drumul dinspre Pestera spre Doamnele. Mai este si varianta in care locul cu puteri paranormale este pe ruta Cabana Omu – Pestera, care se gaseste tot pe creasta Doamnelor.

Specialistii au avut interesul de a cerceta zona in urma cu mai bine de 20 de ani, dar procesul a fost brusc. Institutul Terra a mentionat problema zonelor geopatogene sau a anomaliilor magnetice atipice malefice in zona.

„Stiu ca atat Vasile Rudan, cat si Dumitru Stanica au fost opriti din a mai face cercetari in acea zona. Ei sunt niste ingineri specializati in geofizica si sisteme de navigatie. Si eu am fost acolo de curand cu niste nemti specializati in stiinte politice si sisteme de navigatie: Martin Jensen si Marcel Wolters. Ei au venit special pentru Gura de Rai. Cand am intrat in acea zona am simtit ca respir mai usor ca mi-e mai bine. Si nu doar eu. Desi tie iti vine sa vomiti pe traseu, pentru ca este o diferenta foarte mare de nivel pe o distanta mica, atunci cand ajungi acolo, sleit de putere, deja simti ca ai ajuns intr-o zona cosmica. M-am intalnit acolo cu doi turisti si cand le-am spus ca aia e zona, au inflorit de bucurie”, a spus Cristi Iordache, care strabate Muntii Bucegi de zeci de ani.

Cauza energiilor din ”Gura de Rai”
Desi nu exista o explicatie dovedita stiintific in mod cert, expertii spun ca este vorba despre locul dintre cer si pamant, o zona cu o suprafata de aproximativ un kilometru patrat, unde se creaza o anomalie magnetica atipica, cu efecte benefice asupra organismului uman. Megalitii, care sunt plini de minerale, ar fi cei care transmit energiile pozitive corpului.

„Megalitii aceia sunt sursa de energie. Ei sunt la suprafata. S-a spus ca iti trece oboseala. Asta e partea minuscula a ceea ce simti, dar acolo se pot vindeca boli. Pe masura ce faci o cura de odihna acolo iti poti vindeca anumite afectiuni. Pesemne ca lucrurile asta nu trebuie sa fie stiute”, a mai spus Cristi Iordache, potrivit Adevarul.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *