Această băutură cu proprietăţi antiinflamatoare, antiseptice şi analgezice este consumată în Okinawa, Japonia. Preparată din lapte şi turmeric, mixtura e numai bună de băut înainte de culcare.

Ce beneficii are pentru sănătate turmericul

Beneficiul cel mai mare al turmericuluieste că este antiinflamator,ceea ce înseamnă că poate calma inflamaţia din organism. Oamenii de ştiinţă cred că acest aliment previne şi apariţia anumitor tipuri de cancer.

Ce este inflamaţia

Inflamaţia este răspunsul natural al organismului la stimuli potenţial dăunători. Atunci când te pişcă un ţânţar,de exemplu,organismul răspunde prin înroşirea şi umflarea zonei (în încercarea de a preveni ca orice substanţă nocivă să se răspândească în sânge).

Inflamaţia protejează organismul prin izolarea zonei afectate,accelerând vindecarea ţesuturilor afectate,explică specialiştii. Fără inflamaţie,rănile sau infecţiile nu s-ar vindeca niciodată.

Acest răspuns sănătos al organismului poate fi foarte dăunător pentru corp dacă nu este controlată. Inflamaţiacronică este o problemă gravă de sănătate,care poate duce la boli cronice,inclusiv cancer,Alzheimer,oboseală cronică,boli ale gingiilor şi afecţiuni ale inimii.

Deci,cum putem combate inflamaţia? Pentru început,ai grijă să ai o dietă sănătoasă. De asemenea,poţi consuma alimente şi condimente antiinflamatorii,cum este turmericul.

Cum prepari „laptele de aur“

Această reţetă delicioasă este recomandată pentru consum înainte de a merge la culcare! Tot ce trebuie să faci este să combini 1 cană de lapte de migdale sau de lapte de cocos,½ lingură de turmeric,½ lingură de ghimbir măcinat,¼ lingură de nucşoară şi 1 linguriţă de miere.

Poţi să adaugi,de asemenea,un vârf de cuţit de piper negru. Omogenizează bine ingredientele,strecoară şi bea conţinutul înainte de culcare. Poţi folosi pentru prepararea acestei băuturi lapte încălzit.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *