O rază de soare a luminat sicriul Reginei Elisabeta a II-a, în timpul procesiunii funerare de la Edinburgh. Cum a fost surprins momentul.

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a fost luminat de o rază de soare în timp ce era transportat la Catedrala St Giles din Edinburgh, capitala Scoției, în timpul procesiunii funerare a regretatei suverane.

O rază de soare a luminat sicriul Reginei Elisabeta a II-a
Pe străzile din Edinburgh, sute de mii de oameni au fost văzuți așteptând să-și ia rămas-bun de la Regina Elisabeta a II-a, în timpul procesiunii conduse de Regele Charles al III-lea.

O imagine a surprins momentul în care mașina funerară în care a fost transportat sicriul suveranei a fost luminată de o rază de soare, potrivit Daily Mail.

Fotografia a fost realizată în timpul procesiunii conduse de Regele Charles al III-lea, împreună cu cei trei frați ai săi, moment în care Regina Elisabeta a fost transportată de la Palatul Holyroodhouse la Catedrala St Giles.

În timp ce era cântat imnul național, sicriul a fost pus în mașina funerară. Regele Charles, alături de Prințesa Anne, Prințul Andrew și Prințul Andrew, au urmat mașina în care se afla mama lor.

Nu este primul astfel de semn după anunțul morții Reginei Elisabeta a II-a. Primul a apărut chiar joi, atunci când deasupra Palatului Buckingham a apărut un curcubeu dublu, cu puțin timp înainte să fie anunțat decesul suveranei în vârstă de 96 de ani. Un alt curcubeu a apărut atunci și la Castelul Windsor.

“Un curcubeu se ivește, în timp ce steagul Angliei este coborât în bernă la Windsor în această seară. O imagine remarcabilă. La revedere, doamnă.”, a scris un utilizator pe Twitter după anunțul morții Majestății Sale.

De altfel, un alt utilizator a scris că apariția curcubeului reprezintă un semn că Regina Elisabeta s-a întâlnit cu iubitul ei soț, Prințul Consort Philip, decedat în aprilie 2021.

“Am avut un mare respect pentru Regină. Să se odihnească în pace. Cele două curcubee de pe cerul Londrei sunt semnul că Regina s-a reunit cu iubitul ei soț.”, este mesajul internautului.

Prințul Andrew, huiduit în timpul procesiunii funerare
Sicriul a fost condus de copiii Reginei Elisabeta a II-a, însă nu toată lumea a agreat prezența Prințului Andrew.

Luni, un tânăr de 22 de ani a fost arestat la Edinburgh. Acesta a strigat “Andrew, ești un bătrân bolnav!” chiar în timpul procesiunii funerare.

Ducele de York nu a purtat uniformă militară în timpul procesiunii, la fel ca frații săi. Regina Elisabeta a II-a i-a retras titlurile militare onorifice din cauza scandalului Epstein, în urmă cu câțiva ani.

Când vor avea loc funeraliile Reginei Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață în după-amiaza zilei de 8 septembrie 2022. Suverana se afla la Castelul Balmoral din Scoția, reședința sa de vară.

Vestea a venit la câteva ore după ce Palatul Buckingham a anunțat că medicii suveranei sunt “îngrijorați”.

Membrii apropiați ai familiei, printre care și Regele Charles al III-lea și Regina Consoartă Camilla, i-au fost alături Majestății Sale în ultimele clipe.

Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc luni, 19 septembrie, la ora locală 11:00, în Westminster Abbey din Londra.

Sicriul suveranei va rămâne în Catedrala St Giles din Edinburgh până în această seară, la ora locală 17:00 (19:00 în România), după care va fi transportat la Londra.

Sicriul a fost acoperit cu o coroană de flori alcătuită din trandafiri, frezii și crizanteme, toate albe.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *