Printul Harry a raspuns la decizia familiei regale care ii interzice sa poarte uniforma militara la evenimentele ceremoniale de dupa moartea reginei Elisabeta a II-a, chiar daca unchiul sau, care este dizgratiat, poate.

Conform regulilor regale, Ducele de Sussex nu poate purta uniforma sa militara, deoarece nu este un membru care lucreaza al familiei regale, dar nici unchiul sau nu este Ducele de York.

Printul Andrew s-a retras din viata publica pe fondul scandalului legat de prietenia sa cu pedofilul condamnat Jeffrey Epstein.

Printul Harry a ales sa se mute in America cu sotia, Meghan Markle, si sa-si piarda titlul regal in 2020.
Alti membri lucratori ai familiei isi vor purta uniformele respective atunci cand vor participa la cinci evenimente ceremoniale din perioada de doliu pentru Regina.

Acestea sunt Slujba Ziua Recunostintei de la Catedrala St Giles, Edinburgh, procesiunea la Westminster Hall si slujba de rugaciune si reflectie, Priveghiul la Westminster Hall, inmormantarea de stat la Westminster Abbey si Committal Service la St George’s Chapel Windsor.

S-a constatat ca lui Andrew i se va permite sa-si poarte uniforma la priveghiul de miercuri de la Westminster Abbey. Potrivit rapoartelor, printul Andrew va purta uniforma de vice-amiral al Marinei ca semn final de respect fata de regretata sa mama.

Acesta este singurul grad militar pe care il mai detine.
Acum, Printul Harry a raspuns la aceasta decizie, aratand clar ca nu i s-a facut aceeasi exceptie ca unchiul sau.

„Printul Harry, Ducele de Sussex, va purta un costum de dimineata in timpul evenimentelor in onoarea bunicii sale”, a confirmat secretarul sau de presa.

„Deceniul sau de serviciu militar nu este determinat de uniforma pe care o poarta si cerem cu respect sa se concentreze asupra vietii si mostenirii Majestatii Sale Regina Elisabeta a II-a.”

Aceasta decizie a fost confirmata de Palatul Buckingham.

Invitatul de la Morning Show, Joe Hildebrand, a etichetat cuvintele „cea mai pasiv-agresiva declaratie pe care am vazut-o vreodata”.

„Cred ca este putin nepotrivit”, a spus Hildebrand.

„Ei vor toate beneficiile si privilegiile, onorurile si onorificarile si maruntisurile care sunt insotite de a fi un regal, dar nu vor de fapt sa-si faca datoria solemna, au preferat sa faca seriale pentru Netflix.”


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *