Orice gospodina stie ca o tigaie arsa se curata greu si este nevoie de efort si detergenti speciali. Cele mai multe gospodine cauta cele mai bune solutii pentru curatarea vaselor. Iata una dintre aceste solutii, care este si ieftina.

Pentru a curata usor o tigaie arsa ai nevoie de un cartof mare si bicarbonat de sodiu. Sucul de cartof in contact cu bicarbonatul de sodiu curata extrem de bine!

Se taie cartoful in jumatate si se inmoaie in bicarbonat de sodiu. Se sterge tigaia cu o jumatate de cartof.

In unele locuri va trebuie sa depui putin mai mult efort, dar rezultatele vor aparea imediat.
Se continua procedura pana cand tigaia este curata. Cartoful se inmoaie din cand in cand in bicarbonatul de sodiu.

Aceasta metoda poate fi utilizata si pentru a curata depunerile de grasime de pe aragaz si vesela.

Alte trucuri:
Trucuri ca sa speli rapid si eficient geamurile

1. Amoniacul, pentru o curatenie de durata
Pentru ferestre care raman curate mai mult timp, incearca un amestec de amoniac si lichid de vase, care depune un strat protector pe suprafata geamului.

Intr-un litru de apa adauga un pahar de amoniac si aceeasi doza de lichid de vase. Amesteca bine solutia, iar apoi inmoaie o laveta cu care sa freci si sa stergi bine.

2. Alcoolul sanitar elimina urmele de degete
Urmele de degete sau amprentele dispar daca geamul este sters cu alcool medicinal Cum sa procedezi?

Dilueaza alcoolul sanitar in apa si adauga apoi cateva picaturi de uleiuri esentiale pentru a lasa in urma un parfum agreabil. Dupa ce ai sters geamul, nu este nevoie sa-l mai clatesti.

3. Cartoful scoate petele dificile
In cazul in care petele sunt vechi si profunde, incearca sa le elimini folosind o felie de cartof crud. Freaca bine pata si asteapta cateva minute pana ce urmele lasate se usuca. Sterge-le apoi cu o solutie formata din alcool sanitar si apa.

4. Otetul alb sterge picaturile de calcar
Ferestrele care se afla in apropierea chiuvetei din bucatarie sau baie se pot murdari de pete de calcar. Iti vine in ajutor otetul alb! Dilueaza jumatate de litru de otet intr-un litru de apa. Vaporizeaza pe geam si sterge-l apoi cu o carpa care nu lasa scame.

5. Sarea elimina aspectul mat
De multe ori, geamurile, mai ales cele de la balcon si bucatarie, au un aspect mat, din cauza prafului, a aburilor, a picaturilor de ulei sau grasime. Aceste urme ies daca folosesti sare grunjoasa.

Dizolva sare grunjoasa in otet alb si apa si freaca geamurile cu un burete usor abraziv.

Curatarea vasului de toaleta :

Otet si bicarbonat de sodiu

De ce functioneaza aceasta combinatie? Otetul este usor acid, putand sa distruga germenii si bacteriile, neutralizeaza mirosul si nu este toxic. Pe de alta parte, bicarbonatul de sodiu este extrem de eficient in indepartarea petelor.

Aveti nevoie de o ceasca cu otet si jumatate de ceasca cu bicarbonat de sodiu. Turnati otet in vasul de toaleta si lasati sa actioneze timp de 30 de minute. Aplicati apoi treptat bicarbonat de sodiu, si cu ajutorul unei perii peste care ati turnat otet frecati pana cand dispar toate petele.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *