Veștile bune continuă pentru români! Se pare că anul 2023 va fi unul mai prosper, asta după ce Guvernul a luat decizia să majoreze veniturile românilor. După anunțul conform căruia pensiile românilor vor fi mai mari de la 1 ianuarie, acum este rândul alocațiilor copiilor să fie majorate, de la aceeași dată.

Guvernul a luat decizia de a le oferi românilor un trai mai prosper începând cu anul 2023. Așadar, de la 1 ianuarie alocațiile copiilor vor fi majorate, iar cei vizați sunt copii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani, astfel că un număr de 3,2 milioane de copii ar putea beneficia de bani în plus.

Alocațiile copiilor vor fi majorate de la 1 ianuarie

Copiii și tinerii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani vor primi mai mulți bani de la stat începând cu 1 ianuarie, 2023. Guvernul a luat decizia să mărească alocațiile de la 243 lei, cât sunt în prezent, până la 300 lei, pe lună. În ceea ce îi privește pe copiii cu vârste cuprinse între 0 și 2 ani și pentru cei cu handicap, alocația care în prezent este 600 lei, ar putea să fie majorată până la 650 sau chiar 700 lei, însă decizia încă se discută.

Însă, decizia finală va fi luată zilele următoare, potrivit Antena 3. Până atunci, Cabinetul Ciucă lucrează la aceste pachete de majorări ale veniturilor oamenilor, printre care se încadrează și pensiile românilor.

Dacă la început se vorbea despre o majorare al salariului minim brut până la 3.000 lei, acum nu se știe ce decizie se va lua în acest sens. Salariul minim pe economie brut încasat de români în acest moment este de 2.550 lei.

Despre pensii, ministrul Marius Budăi a anunțat o majorare cu 10% pentru pensiile minime și 5% pentru punctul de pensie, până la 15%.

”Noi am propus ca pensiile să crească de la 1 ianuarie cu cel puțin zece la sută. Cel puțin zece la sută am propus noi, PSD, și m-am bucurat că la ultima participare în public, la o activitate în comun, președintele PSD, Marcel Ciolacu și premierul României au fost de comun acord și au spus că pensiile trebuie să crească. S-a acceptat ideea că trebuie și că vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie! Mă voi lupta și PSD va lupta ca pensiile și salariul minim sa crească. E o necesitate, nu este un moft!”, a declarat Marius Budăi.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *