Prea des, părinții care ne-au crescut și ne-au iubit sunt lăsați în urmă pe măsură ce creștem și ne urmărim visele, dar dacă vă luați puțin timp pentru a vă arăta dragostea și aprecierea, atât dvs., cât și părinții dvs. veți beneficia de o relație reînnoită.

Pe măsură ce deveniți adult, veți descoperi că este mai ușor și mai greu ca oricând să vă legați de părinți. Pe de-o parte, probabil că ai mai puțin timp decât oricând, iar cerințele de muncă, viață și cercul tău social pot face dificilă efectuarea unei vizite părinților tăi. Dar a lua puțin timp din programul tău ocupat pentru a comunica cu părinții merită efortul, pentru că ești adult, ai mult mai multă ocazie de a-ți cunoaște cu adevărat părinții ca egali – sunt oameni acum, mai degrabă decât figuri de autoritate. Profitați de această nouă comunicare făcând un efort pentru a vă arăta aprecierea pentru tot ce au făcut părinții dvs. pentru dvs.

La urma urmei, oricât de dificil ar fi gândul, nu vor mai exista pentru totdeauna, așa că este momentul să începem să le arătăm cât de cu adevărat sunt valoroși. Există multe modalități de a face acest lucru, dar câteva se remarcă drept cele mai bune.

Ascultă-i

Toată lumea dorește să fie ascultați și, din păcate, majoritatea dintre noi nu au cea mai bună experiență când vine vorba de părinții noștri. În calitate de copii, adolescenți și chiar adulți tineri, nu avem tendința de a acorda suficientă atenție la ceea ce au de spus. Acum, că ești adult, este timpul să schimbi asta. Data viitoare când petreceți o zi cu părinții, ascultați. Lasă-i să vorbească și implică-i activ în orice ar trebui să spună.

Ascultarea activă înseamnă că nu vă permiteți să treceți mental în conversație și nici să treceți la concluzii și să judecați ceea ce se spune. Pur și simplu acceptați informațiile și faceți un efort pentru a le înțelege profund. Acest tip de ascultare pune bazele unor conversații minunate și aprofundate care îi vor face pe părinții voștri să se simtă la fel de importanți ca ei, așa că asigurați-vă că acordați o ureche data viitoare când o vizitați.

Petreceți timp cu ei

Timpul este întotdeauna insuficient, dar acest lucru îl face cu atât mai emoționant când le oferi părinților tăi. Orice părinte pe jumătate decent își iubește copiii și îi place să-și petreacă timpul cu ei. Chiar dacă părinții tăi nu exprimă niciodată acest lucru, probabil că îl simt și își doresc să aibă mai mult timp cu tine. Deci, de ce să nu răsfățați oamenii care v-au crescut? S-ar putea să vă spuneți că nu aveți timp, dar dacă doriți o doză dureroasă de adevăr, încercați „Nu am timp” cu „Nu este o prioritate”. Cu toții avem o perioadă limitată de timp și o acordăm lucrurilor care sunt importante pentru noi. Și dacă nu petreceți măcar puțin timp cu părinții, ar putea fi timpul să vă reevaluați valorile. Timpul e prețios. Oferă acest cadou părinților tăi și ei vor ști cât de mult îi iubești.

Arată-ți afecțiunea

În cele din urmă, cel mai bun mod în care poți arăta dragoste părinților tăi este – așa este – să arăți doar dragoste! Pentru unii oameni, acesta este cel mai greu lucru din lume. Poate fi mult mai ușor să oferi un cadou, să tunzi un gazon sau să oferi respect decât să îmbrățișezi și să spui „Te iubesc”. Arătarea iubirii adevărate te lasă deschis și vulnerabil, cu care mulți oameni se confruntă cu greu, chiar și în jurul celor pe care îi iubesc și pe care au încredere. Dar, oricât de greu ar fi acest lucru, într-o zi vei ajunge să regreți că nu le spui părinților cât de mult îi iubești. Evitați acest lucru doar făcându-l. Dați-le o îmbrățișare caldă.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *