Șoferii au primit o veste foarte proastă, după noile actualizări ale Codului Rutier 2022. În cazul în care suferă de anumite boli, aceștia ar putea să-și piardă dreptul de a mai conduce un autovehicul pe drumurile publice.

Din ce în ce mai multe persoane ajung să își piardă dreptul de a mai conduce un autoturism, din cauza anumitor factori. În urma consumului de alcool și a substanțelor interzise, șoferii își pot lua adio de la permis auto. Totuși, există și alte probleme ce pot determina luarea unei astfel de decizii.

Care sunt bolile ce îi pot face pe șoferi să își piardă carnetul de conducere
Pe data de 1 ianuarie 2022, Codul Rutier a fost modificat, iar autoritățile au luat o decizie cu privire la cei care se pot urca sau nu la volanul unei mașini. Astfel, în cazul în care nu este prezentat un aviz medical, din partea unui specialist, din care să reiasă că viitorul șofer este apt să conducă, dosarul acestuia va fi anulat.

Noile reglementări îi obligă pe actualii șoferi care întâmpină probleme locomotoare să meargă la o reexaminare, în urma căreia se va decide dacă li se va retrage sau nu permisul de conducere. De asemenea, există o listă de boli ce i-ar putea face pe mulți să renunțe, pentru totdeauna, la ideea de a ieși pe stradă cu mașina. Printre acestea se numără și persoanele care suferă de afecțiuni ale aparatului respirator, care au stimulator cardiac sau care au antecedente de infarct miocardic.

Alte boli prevăzute în Codul Rutier 2022 ce îi pot face pe șoferi să își piardă dreptul de a mai deține un permis de conducere sunt apneea, angina pectorală de repaus sau de emoție, problemele grave de vedere sau boli renale. Nici epilepsia nu va fi trecută cu vederea, deoarece șoferul ar putea avea o criză la volan, ceea ce ar putea duce la o adevărată tragedie.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *