Cele mai multe mămici introduc în dieta bebelușului laptele de vacă. Specialiștii spun însă că mult mai bun este cel de capră, care conține proteine mult mai puțin alergice.

Avantajele laptelui de capră pentru copii-Conține mai puțină lactoză

Dacă laptele de vacă conține alergeni care afectează negativ copilul, cel de capră este cu net superior și nu crea nici un fel de probleme micuțului. Totodată, laptele de capră este mult mai ușor de digerat și, mai mult decât atât, conține o cantitate de lactoză mult mai mică decât cel de vacă.

De aceea, este indicat și copiilor cu intoleranță la lactoză. Tot laptele de capră conține o cantitate mare de taurină, foarte importantă pentru sistemul nervos, dar și aminoacizi sulfurați, necesari pentru buna funcționare a metabolismului. Dar principala componentă a laptelui de capră este cazeina, cu o valoare nutritivă asemănătoare cu proteina din carne.
Poate fi consumat doar de copiii care nu suferă de alergii!

Specialiștii recomandă consumul de lapte de capră copiilor sănătoși, fără alergii și care au depășit vârsta de 1 an. Părinții trebuie să consulte medicul înainte de a începe să dea copiilor lapte de capră. Specialiștii afirmă că micuții care consumă lapte de capră au mai multă vitamina A și mai mult calciu. De asemenea, laptele de capră se recomandă copiilor predispuși la anemie.
Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *