În ultimele zile, liderii Coaliției PNL-PSD-UDMR au purtat negocieri intense pentru a încerca să aducă modificări la Ordonanța de Urgență (OUG) din energie.

Se schimbă Ordonanța din energie. Cum vor fi calculate facturile la energie ale românilor
În urmă cu mai puțin de o săptămână, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, spunea că OUG-ul privind plafonarea prețurilor din energie va fi modificată.

Șeful Camerei Deputaților spunea că plafonul pentru consumul de energie electrică trebuie să fie în timp real, și nu raportat la un consum precedent.

Se pare că această dorință a PSD s-a impus la nivel de Coaliție. Mai mult ca sigur, facturile românilor urmează să se calculeze în baza consumului curent.

Mai exact, în baza consumului din luna pentru care se emite factura. Vin vești bun pentru cetățenii care fac economie de la o lună la alta. Ei vor plăti facturi mai mici, indiferent de consumul din trecut.

Colegii de guvernare ai social-democraților, liberalii, aveau o altă viziune. PNL dorea o medie pe fiecare lună din ultimii 3 ani. După mai multe discuții cu specialiștii, social-democrații au reușit să îi convingă și pe liberali.

În acest moment, mai este necesar un pas până la adoptarea modificării. E vorba de o discuție finală în Coaliția de guvernare, după care să fie modificată ordonanța de urgență.

Conform Antena 3, la sfârșitul săptămânii viitoare ar urma să fie modificată și ordonanța de urgență (OUG), astfel încât facturile să scadă.

Ciolacu, în urmă cu câteva zile: ”Nu pot să îţi cer să faci economie şi tu vei beneficia de această economie peste 12 luni”
Marți, 20 septembrie, Marcel Ciolacu spunea că plafonul pentru consumul de energie electrică trebuie să fie în timp real.

”Am văzut, au venit mai multe variante. Aşteptăm, prin Secretariatul General al Guvernului. Din punctul nostru de vedere, totul se raportează în timp real.

Nu pot să îţi cer să faci economie şi tu vei beneficia de această economie peste 12 luni. Este un non-sens”, a afirmat liderul PSD.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *