Actorul Leonardo DiCaprio a decis să doneze o sumă impresionantă pentru lupta cu incendiile care distrug pădurea amazoniană.

Actorul în vârstă de 44 de ani a decis să scoată din conturi 5 milioane de dolari și să-i doneze în acest scop. Banii au fost trimiși unei fundații, Earth Alliance, care se ocupă de strângerea de fonduri pentru salvarea pădurii amazoniene. Fundația va oferi ajutor financiar partenerilor locali din zonele afectate de incendii, a notat Metro.

„Pădurea amazoniană arde în continuu (…). Mai mult de 72.000 de incendii au fost raportate de un institut din Brazilia. În comparație cu anul trecut, numărul incendiilor a crescut semnificativ, de la 40.000 la 72.000.

Distrugerea pădurii crește rapid și eliberează o cantitate mare de dioxid de carbon în atmosferă, distrugând un ecosistem care absoarbe milioane de tone de emisii de carbon în fiecare an. „Fără Amazon nu putem ține sub control încălzirea Pământului” Pădurea reprezintă una dintre cele mai importante arme ale planetei, împotriva schimbării climatice”, a precizat fundația pe site-ul său oficial,relateaza libertatea.ro

DiCaprio a făcut și un apel și la alte persoane cu conturile burdușite cu bani să contribuie la salvarea pădurii. „Cea mai mare pădure tropicală din lume reprezintă o parte decisivă în soluţia globală privind climatul”, a scris DiCaprio într-un mesaj publicat pe Instagram.

„Fără Amazon nu putem ţine sub control încălzirea Pământului”, a mai spus acesta.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *