Ați plecat la munte și, deși vremea a fost superbă, s-a anunțat o furtună groaznică? Sau pur și simplu sunteți pe stradă și nu știți cum să reacționați: Iată ce trebuie să faceți în astfel de cazuri.

Ce trebuie să faceți în caz de furtună?-Nu stați niciodată lângă copaci înalți

Specialiștii vă rcomandă să nu stați niciodată lângă copaci uriași dacă vreți să vă adăpostiți în caz de furtună. De asemenea, dacă furtuna vă prinde în aer liber, evitați metalul, gardurile de sârmă, zidurile clădirilor, semnele de circulație, liniile de electricitate sau alte obiecte care pod cădea. Puteți să vă adăpostiți într-un șaț, sau pur și simplu să vă ghemuiți.

Atenție! Telefoanele mobile atrag fulgerele, așa că cel mai bine ar fi pe timpul unei furtuni să le închideți. În cazul în care sunteți la munte, căutați să ajungeți cât mai repede la o vale.

Dacă sunteți pe lac când începe furtuna, mergeți urgent la mal. Dacă sunteți în mașină când începe furtuna, sunteți cei mai apărați, însă niciodată să nu stați alături de bannere sau stâlpi de electricitate, pentru că s-ar putea prăbuși peste mașină. Nu în ultimul rând, închideți ușile și ferestrele clădirilor.
Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *