Trăim într-o lume în care unele lucruri sunt de-a dreptul ciudate, altele inexplicabile iar cele mai multe, deși sunt la un pas de noi, pare-se că nu le vedem. Să facem împreună o scurtă plimbare prin cele mai misterioase lucruri de pe pământ.

Misterioasele lucruri de pe pământ – Valul de piatră

Un loc desprins parcă dintr-o altă lume este Valul de piatră localizat în platoul Colorado la granița statului Arizona. Potrivit oamenilor de știință, aici a existat o veche dună de nisip, care din cauza ploilor s-a calficiat și a devenit la fel de tare ca o rocă.

Specialiștii afirmă că grație depozitelor de minereu din fier, în rocile din canion se poate observa curcubeul.

Cât privește Râul celor cinci culori sau Curcubeul lichid, așa cum este cunoscut din Columbia, acesta este considerat cel mai frumos loc din lume. Din iulie și până în noiembrie, culoarea fundului râului este când galbenă, când verde, albastră, neagră și în special roșie.

Se estimează că rocile colorate de cuarțit din albia râului sunt formate cu aproximativ 1,2 miliarde de ani în urmă. Ele sunt o extensie a celor ce provin din est, din Venezuela și Brazilia și fac parte din rocile cele mai vechi din lume.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *