Primăvara a bătut la ușă, iar organismul nostrum, greu încercat după iarnă, are nevoie de o revitalizare. Ce trebuie să facem?

Să ne schimbăm alimentația, să facem sport și să ne bucurăm de trunfandale.

Consumați căpșuni și fragi

Potrivit spcialiștilor, pe lângă salatele care nu trebuie să lipsească din dieta zilnică, trebuie să consumăm și coacăze roșii, fie sub formă de dulceață, fie de sirop. De asemenea, organismului îi va fi de mare ajutor și o cură de căpșuni și fragi, doar diabeticii trebuie să aibă grijă la aceste fructe. Sunt nemaipomenite în caz de constipaţie cronică, reumatism articular, gută sau nefrite, litiază urinară şi biliară.

Uleiul de lămâie elimină microbii din aer

La mare căutare în revitalizarea de primăvară sunt și uleiurile esențiale, în top situându-se uleiul de lămâie, cu totul exceptional pentru stimularea circulației sanguine. De asemenea, uleiul de lămâie folosit ca aromoterapie, are rolul de a elimina microbii din aer, motiv pentru care e bine să fie folosit în perioada de epidemii. Nu uitați de băile relaxante, așa că adăugați în apă câteva linguri cu sare și câteva picături din uleiul esențial preferat. Pentru efect antifungic, puneți în apa din cadă doi pumni cu sare și bicarbonat de sodiu.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *