Salvamontiștii trag un semnal de alarmă și atrag atenția celor pasionați de drumeții că aceasta este perioada în care pot fi mușcați de vipere, pentru că acestea ies din adăpost să se împerecheze.

Primăvara, puteți fi cel mai des mușcați de vipere!-Iată ce puteți face dacă treceți printr-o asemenea situație.

Purtați bocanci de munte și pantaloni lungi
Potrivit specialiștilor, întotdeauna când plecați în drumeții la munte trebuie să fiți îmbrăcați corespunzător, cu bocanci și pantaloni lungi.

Dacă vedeți lângă dumneavoastră un șarpe măsliniu, cu o dungă în zigzag lată, neagră pe spate și cu un semn în formă de V, trebuie să știți că aceasta este o viperă și ar fi bine să nu stați în calea ei.

Dacă totuși, aveți neșansa de a fi mușcați de această reptilă, în primul rând trebuie să vă păstrați calmul, pentru a nu accelera răspândirea veninului în organism, apoi sunați de urgență la 112.

Sub nici o formă nu faceți mişcări şi nu vă agitaţi, pentru că ritmul bătăilor inimii creşte, circulaţia sângelui e accelerată şi veninul pătrunde mai repede în organism.
Până ajung medicii, încercați să țineți muşcătura sub nivelul inimii, curăţaţi cu alcool veninul de pe lângă muşcătură.

Trebuie să știți că efectele mușcăturii unei vipere sunt durerea acută, umflarea zonei afectate și semiconştienţa, senzaţia de greaţă, vomă, tulburări de vedere, dificultăţi de respiraţie, transpiraţie excesivă și dureri abdominale.
Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *