În perioadele cu călduri ridicate, parcă nimic nu e mai bun ca o salată. Iar dacă v-ați săturat de cele tradiționale, ar fi bine să încercați o salată de morcov aromată și în același timp crocantă.

Cea mai bună salată de morcov pe care ați mâncat-o vreodată!-Mod de preparare

Pentru a obține acest minunat fel de mâncare, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg de morcovi, 1 linguriță cu sare, un vârf de cuțit de piper roșu măcinat, 1 priză de coriandru, 1/2 pahar cu ulei de floarea soarelui, 4 căței mari de usturoi, 1 lingură cu sos de soia, 1/2 lămâie. Pentru început, trebuie să spălați morcovii apoi să îi dați prin răzătoarea mică, iar ulterior să îi puneți într-un bol mai adânc.

E indicat ca aceștia să fie lăsați să stea timp de câteva ore, în așa fel încât să lase sucul. Ulterior, faceți o adâncitură în mijlocul morcovilor rași și adăugați sarea și piperul, dar nu amestecați. Se va încinge apoi uleiul într-o tigaie și se va turna în acea adâncitură. Din nou, nu se amestecă. Se acoperă bolul cu capac și se lasă să stea în jur de zece minute. Abia după aceea, morcovii se vor amesteca și se va turna peste ei coriandru măcinat, sosul de soia, sucul stors de lămâie și usturoiul pisat. Înainte să fie consumată, salata de morcov se va lăsa să stea la rece în jur de un sfert de oră.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *