Pobabil, cea mai frumoasă pasăre din lume! Este una dintre cele mai rare specii ale păsării Colibri – pasărea colibri cu coadă spatulă.

Colibri sau „Pasărea muscă” face parte din familia Trochilidae, o familie numeroasă cu peste 400 de specii răspândite numai în cele două Americi din Alaska până în Țara de Foc, de pe țărmul mărilor până în munții înalți acoperiți cu zăpadă. Insă cele mai multe specii trăiesc în regiunile tropicale din America de Sud.

Sunt cele mai colorate păsări pe care le avem. Culoarea lor nu se datorează pigmenţilor. Dumnezeu a creat pasărea colibri cu penele aşezate în formaţie de solzi, astfel că lumina este reflectată şi refractată şi, de aici, rezultă toate culorile. Dacă vă uitaţi noaptea la o pasăre colibri, poate va arăta cam cenuşie. Dar, în timpul zilei şi la lumina soarelui, vor reveni toate aceste culori minunate.

Este cunoscuta ca fiind cea mai mica pasare din lume

Viteza pe care poate sa o atinga este de 92,8 km. Avand in vedere aceasta caracteristica au ajuns sa fie comparate cu un avion cu reactie. Studiile care au fost realizate pentru a intelege mai bine aceasta pasare au demonstrat ca ea atinge o viteza mai mare decat a unui avion cu reactie.

Pasarile colibri consuma o cantitate de energie atat de mare incat daca nu mananca moare aproape instant, din cauza organismului foarte rapid ea isi face rezerve de hrana care ii ajung peste noapte.

O pasare colibri cantareste doar 3,2 grame.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *