Maria Dragomiroiu împlinește astăzi frumoasa vârstă de 64 de ani, prilej pentru a petrece timpul prețios alături de cei dragi. Îndrăgita interpretă de muzică populară s-a născut pe 11 iulie 1955 în comuna Marcea din județul Vâlcea. Artista a fost comparată de-a lungul carierei cu Maria Tănase, iar melodiile sale fac atmosferă la orice petrecere, scrie fabricatinromania.info

Maria Dragomiroiu împlinește frumoasa vârstă de 64 de ani

În februarie 2004, performanțele din carieră au fost răsplătite de la cel mai înalt nivel. Fostul președinte al României, Ion Iliescu, i-a oferit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Maria Dragomiroiu s-a remarcat în anii ei de activitate cu repertoriul propriu, dar și cu o măiestuoasă reinterpretare a anumitor melodii din folclorul românesc. A primit o serie de diplome și trofee pentru calitățile sale dintre care enumerăm Premiul Criticii Muzicale din anul 1996, Premiul Societății Academice Titu Maiorescu în 2000, Discul de aur pentru albumul „Cântecul și dragostea” în anul 2009, printre altele.

Secretul podoabei capilare a cântăreței

Cele mai cunoscute și ascultate melodii ale artistei se află pe albumele ei muzicale precum „Cântece de petrecere, volumul 2, Așa trec zilele mele”, „Cine iubește și lasă”, „Viață, viață” sau „De la suflet. Cântece de petrecere”, ultimul fiind lansat în anul 2009. Unul dintre miturile legate de artistă nu are, însă, nicio legătură cu muzica ei, ci cu podoaba capilară.

Aceasta a povestit dacă este adevărat că se spală cu săpun de casă pe cap sau folosește alte metode de îngrijire. „De 10 ani nu mă mai spăl pe cap cu săpun de casă. M-am spălat atunci când îmi cădea foarte rău, m-am spălat cu săpun de casă și s-a oprit. E un procedeu: trebuie să te speli un timp cu săpun de casă până se obișnuiește părul.

Când îmi pică părul, de obicei se întâmplă toamna și primăvara, mă spăl cu gălbenuș de ou. Mă spăl o dată pe săptămână. Înainte cu o jumătate de oră să mă spăl pe cap, pun într-un bol gălbenușul de ou, cu ulei de ricin și amestec. Aplic pe păr, stau o jumătate de oră și apoi mă spăl normal cu șampon. Îmi tai din păr de două ori pe an, câte 10 cm”, a declarat Maria Dragomiroiu pentru revistateo.ro.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *