Originea exactă a pisicii norvegiene este încă un mister. Potrivit unei versiuni, este descendent al unei pisici de culoare neagră alb-negru pe care vikingii o foloseau la nave ca pe un șoarece.

Există încă o opinie că pisica norvegiană a fost descendentă din pisica Angora, care a fost adusă în Scandinavia de către cavalerii cruciați. În orice caz, strămoșii străvechi ai pădurii norvegiene au rătăcit prin Norvegia, amestecând pisicile locale cu cele sălbatice.

Pisicile norvegiene au devenit cei mai buni prieteni ai fermierilor, salvând recoltele de la invazia rozătoarelor.

Pisicile Norvegiene de Pădure iubesc oamenii și adoră compania acestora. Uneori pot solicita foarte multă atenție. Alteori pot părea foarte independente. Sunt obișnuite cu viața în aer liber și sunt bine adaptate pentru a hoinări și a vâna afară și se spune că sunt excelente cățărătoare.

Aceste pisici sunt înzestrate cu inteligenţă si curiozitate nativă, sunt calme, răbdătoare şi nu se stresează uşor.

Puii norvegieni moderni au fost introduși pentru prima dată de crescători în anii 30 ai secolului XX, iar rasa a fost înregistrată oficial în 1977 și este acum foarte populară nu numai în Scandinavia, ci și în întreaga lume.

Pisica Norvegiană este un simbol al Norvegiei. Regele norvegian Olaf V, care a domnit în secolul trecut, a numit pisica norvegiană forestieră ca pisică oficială națională.

Nu orice pisică se poate lauda cu un astfel de titlu!


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *