Îți place să bei suc de portocale? Atunci faci un lucru extraordinar pentru sănătatea ta, pentru că una din proprietățile acestuia este să îmbunătățească sistemul digestiv.

De ce să bei suc de portocale-Iată adevăratele motive pentru care sucul de portocale nu trebui să lipsească din frigiderul tău.

Ajută sistemul respirator
Datorită conținutului său de beta-criptoxantină, care este legată de riscul redus de cancer pulmonar, cei care consumă suc de portocale sunt mai puțin expuși riscului de a dezvolta orice tip de malignitate pulmonară. De asemenea, sucul de portocale este indicat în special fumătorilor.

Acest minunat suc reduce de asemenea posibilitatea dezvoltării de ulcer gastric. Până în acest moment, studiile au arătat că persoanele care au un nivel ridicat de vitamina C în organism, sunt cu 25% mai puțin afectate de o posibilă infecție cu Heliobacter pylori, adică bacteria care poate provoca ulcer peptic. Totodată, sucul de portocale ține departe calculii renali, întrucât determină o creștere a nivelului acidului citric în urină cât și o valoare mai ridicată a pH-ului.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *