Pentru mulți turiști, mâncarea este un factor cheie atunci când aleg un loc în care să călătorești. Și datorită turismului gastronomic, care este una dintre tendințele cu cea mai rapidă creștere în călătorii, orașele din întreaga lume luptă pentru titlul de cel mai delicios loc de pe pământ.

1. New Orleans, SUA

Bucătăria excelentă din New Orleans se inspiră din moștenirea multifacetă a acestui oraș. O căldură cu gusturi și arome este umplută cu cele mai bune rețete de nativi americani, coloniști francezi, africani, reprezentanți ai culturii sud-americane, precum și cu mirosurile din condimentele caraibiene, creole și cajun. Cele mai populare preparate ale orașului sunt Po-Boy, Gambo, Jambalaya și Behnier.

Apropo – acesta nu este altceva decât un sandviș cu fructe de mare: creveți prăjiți, stridii, peștișoare, crab sau vită la grătar, presărați cu sos și serviți pe pâine franceză. Gumbo este numele pentru o tocană de legume din Africa de Vest, cum ar fi okra, servită cu orez.

Un alt preparat picant de fructe de mare și orez este Jambalaya, sau mixul creol, care este completat perfect de legume și carne. Pentru desert – un Behnier ordonat – un produs din aluat prăjit presărat cu zahăr glazurat, care amintește oarecum de gogoși.

2. Lyon, Franța

Paris, desigur, atrage turiștii cu bucătăria sa franțuzească, dar Lyon a fost recunoscut drept unul dintre cele mai bune orașe alimentare din lume. Aici, mâncărurile și produsele regionale rafinate sunt aduse din ținuturile bogate din apropiere, precum vinuri de înaltă calitate de la Beaujolais și de pe Valea Ronului.

Bucătăria acestui oraș surprinde prin simplitatea sa și, în același timp, prin varietate și de înaltă calitate. Bistrotul familiei Bouchon, care a devenit parte integrantă a scenei culinare din Lyon, este cunoscut pentru bucătăria, atmosfera și decorul deosebit.

3. San Sebastian, Spania

Pinchos, sau gustare ușoară, este o nouă tendință în nutriție, dominantă în nordul Spaniei. În mod tradițional, pincho-urile sunt mici gustări care sunt servite pe frigarui pentru băuturi la diverse evenimente sociale. În San Sebastian, bucătarii au început să se experimenteze cu aceste gustări, iar acum pregătesc nu numai tipuri tradiționale de pinchos, dar iau și comenzi individuale de la vizitatori la cafenele și restaurante.

Pinchos este întotdeauna un fel de mâncare proaspăt preparat, extravagant, o adevărată mâncare gastronomică. San Sebastian este cunoscut și pentru mâncarea de zi cu zi de înaltă calitate și este unul dintre cele mai bune locuri pentru a comanda fructe de mare proaspete.

4. Marrakech, Maroc

Seara piața orașului Marrakech se transformă într-o atmosferă festivă de mâncare distractivă și delicioasă. Povestitorii, fermecătorii de șarpe și cititorii de cărți de tarot se plimbă în piața din tot orașul pentru a distra oamenii, iar numeroase standuri de mâncare își iau locul de onoare, iar mirosul de mâncare stradală proaspătă umple lumina lunii. Mâncărurile precum grătarul, usturoiul (mielul prăjit), vinetele prăjite și cuscusul sunt cele mai populare și ieftinele din zonă.

Butoaie mari umplute cu mirodenii parfumate, cum ar fi șofran și turmeric, și boluri uriașe cu măsline – toate acestea sunt un peisaj colorat al piețelor din Marrakech. În afara zidurilor orașului, departe de exercițiul piețelor, puteți găsi mâncăruri gourmet în restaurante extravagante, unde vizitatorii pot încerca tajine tradiționale marocane.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *