Se înmulțesc vocile care cer suspendarea Președintelui Klaus Iohannis, în contextul în care șeful statului este acuzat că nu ține cont de rezultatul votului de la alegerile parlamentare din 6 decembrie și încearcă să țină partidul care a câștigat departe de actul guvernării.

Viitorul senator AUR de Iasi, avocata Diana Iovanovici-Şoşoacă, a confirmat, într-un live pe Facebook, că partidul său vizează suspendarea preşedintelui ţării.

Declaraţiile lui Şoşoacă vin după ce liderul partidului, George Simion, a anunţat la Antena 3, că va iniţia suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis.

”Sunt o luptătoare şi merg înainte”
Copreşedintele AUR se declara revoltat de intenţia lui Klaus Iohannis de a-şi numi propriul guvern, după ce a pierdut alegerile.

Precizările avocatei Şoşoacă au fost făcute în deschiderea unui live pe Facebook, în care le-a recomandat simpatizanţilor săi să închidă televizioarele şi să evite ştirile despre AUR care abundă de duminică seară încoace.

„Nu daţi crezare acuzaţiilor mincinoase şi subversive ale presei aservite trădătorilor de neam şi ţară. Se încearcă aplicarea dictonului „divide et impera” pentru distrugerea partidului AUR. Nu ne împiedicăm de uscături şi cioturi. Mergem înainte!,” a scris viitoarea senatoare.

„Am primit peste 10.000 de mesaje care prezintă îngrijorare cu privire la toate atacurile din partea presei şi televiziunilor principale, care până acum nu au dat doi bani pe AUR şi pe reprezentanţii AUR…

Da. Dacă am spus că se va solicita suspendarea preşedintelui Iohannis şi pe urmă referendum pentru demiterea acestuia, pentru că sunt foarte mulţi români care-şi doresc, aşa va fi. Sunt o luptătoare şi merg înainte,” declară avocata Diana Iovanovici-Şoşoacă.

”Suspendarea președintelui e o măsură extremă”
De cealaltă parte, președintele PSD, Marcel Ciolacu nu exclude ca președintele Klaus Iohannis să fie suspendat, în cazul în care social-democrații nu vor ajunge la guvernare.

Liderul PSD a precizat că urmează o explozie de infectări cu COVID-19, mărturisind, totodată, ca dacă nu ar fi fost pandemia ar fi luat mult mai repede în calcul suspendarea lui Klaus Iohannis.

“Eu vă spun că vom lupta cu toate armele constituționale dacă se continuă cu această bătaie de joc la adresa românilor. Nu exclud varianta suspendării președintelui, având în vedere situația actuală. Suntem într-o criză sanitară. Astăzi am avut un nou record la decese. S-a strâns această gașcă de perdanți.

Nu e momentul unei suspendări în momentul de față. Suspendarea președintelui e o măsură extremă, e ultima măsură care se va întâmpla. Va fi o explozie de infectări. Sper să testeze masiv populația.

”Nu ar trece de Parlament”
Dacă nu ar fi fost pandemia, probabil că am fi luat mai repede în calcul suspendarea”, a declarat Marcel Ciolacu la TVR1.

Viitorul senatorul PSD Gabriela Firea a infirmat însă o astfel de posibilitate. Firea a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că nu se pune problema suspendării Președintelui Klaus Iohannis, în primul rând pentru că un astfel de demers nu va obține suficiente voturi în Parlament.

Mai mult decât atât, Firea i-a acuzat de populism pe liderii AUR, despre care spune că fac afirmații gratuite – ei știu, de asemenea, că nu s-ar putea strânge suficiente voturi în Parlament pentru o eventuală suspendare, a mai spus fostul primar general al Capitalei.
Sursa capital.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *