Monica Pop a comentat, luni seară, la Sinteza zilei, mărturisirea făcută de jurnalistul Ion Cristoiu care a spus că s-a simțit rău după ce a făcut a doua doză de vaccin, adică rapelul. Medicul spune că românii trebuiau să fie informați clar ce efecte adverse ar putea surveni după administrarea serului.

„Cum să știe lumea, dacă s-a spus pe toate televizoarele că e un vaccin sigur? Cuvântul acesta nici nu trebuie să există în medicină. Nu există cuvântul acesta! Trebuiau să spună de la început că sunt și efecte adverse, că unele sunt foarte severe, că sunt puține acelea severe, dar sunt.

Ion Cristoiu s-a simțit rău după rapel: ‘Eu m-am simțit, și am înțeles că nu sunt singurul, cumplit de obosit’

Iar când eu am spus că nu știi ce te poate aștepta după un timp, pentru că nu sunt studii în sensul acesta, știți bine ce s-a întâmplat. Și, mai mult decât atât, înțeleg că acest vaccin de la AstraZeneca este contraindicat persoanelor peste 55 de ani, pentru că nu s-au făcut studii.

Păi dacă nu s-au făcut studii, nu putem să fim sceptici? Nu e normal să știm și să fim informați? Și foarte bine spune domnul Cristoiu, aceasta a fost o campanie de dezinformare, nu una de informare”, a spus medicul Monica Pop.
Sursa stiripesurse.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *