De multe ori în viață, oamenii caută întotdeauna modalități prin care pot începe ceva nou sau pot începe să facă ceva care să-i ajute să progreseze mai mult sau să atingă un obiectiv dorit în viața lor. De obicei este o aventură care începe cu cuvintele „Voi începe”.

Voi începe să mănânc mai sănătos.
Voi începe să mă întorc la sală.
Voi începe să petrec mai mult timp cu oamenii pe care îi iubesc.
Voi începe să citesc acea carte.
Voi începe afacerea pe care am planificat-o.
Voi începe să-mi urmăresc visele.

Lista continuă și continuă și totul este minunat pentru a face progrese în viața cuiva. Cu toate acestea, oprirea este la fel de importantă ca startul în majoritatea cazurilor. Dacă ai de gând să ajungi la viața la care visezi, atunci există câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare să te oprești în timp ce te afli în călătoria de a-ți atinge visele.

1. Nu vă mai faceți griji cu privire la lucrurile care nu vă pot controla.
Uneori oamenii petrec nenumărate ore de îngrijorare și stres pentru un rezultat asupra căruia nu au absolut nicio influență sau control. Când vă faceți griji cu privire la o situație care nu vă stăpânește, aceasta poate avea o influență asupra stării dvs. emoționale și fizice de a fi. Trebuie să vă împăcați cu faptul că este dincolo de controlul dvs. Dă-i drumul și concentrează-te să mergi înainte și continuă să ai încredere că, indiferent de ce, vei fi în regulă.

2. Nu mai încerca să faci pe toată lumea fericită.
Această acțiune este de obicei condusă de teama de ceea ce vor crede ceilalți despre tine. Te va înrobi doar de opiniile altora. Dacă ești prea ocupat încercând să îi faci pe ceilalți fericiți tot timpul, atunci te va distrage de la a merge mai departe cu propria ta viață și propria ta stare de bine. Nu ești chemat să îi faci pe ceilalți fericiți. Trebuie să găsească singuri fericirea. Eliberarea de această povară poate fi unul dintre cele mai satisfăcătoare lucruri pe care le veți experimenta vreodată. Fii liber. Fi fericit. Fii tu.

3. Nu te mai plânge de situația ta actuală.
A te plânge de ceva tot timpul nu schimbă nimic. Plângerea te distrage și de la luarea măsurilor necesare pentru a schimba situația în bine. Dacă vrei schimbarea, trebuie să o creezi singur. Nu vă mai plângeți și începeți să vă gândiți la modalități prin care puteți schimba situația. Începeți să vă conectați cu persoanele potrivite care vă pot oferi sfaturi despre cum puteți îmbunătăți lucrurile pentru viața voastră. Este timpul să renunțați la reclamații și să luați măsuri pentru construirea vieții la care ați visat.

4. Nu te mai compara cu ceilalți.
A te ridica la nivelul celorlalți poate aduce frustrare și dezamăgire cu privire la ceea ce nu ai și nu vei recunoaște ceea ce ai. Este firesc pentru noi să privim pe cineva pe care îl admirăm sau pe cineva care are deja succes în ceea ce vrem să facem și să credem că a ajuns acolo fără nici o luptă. În realitate, habar nu aveți ce le-a trebuit pentru a ajunge acolo unde sunt astăzi. În loc să întrebați oamenii despre succesul lor, întrebați-i povestea lor de pre-succes. Sunt sigur că este plin de urcări și coborâșuri, precum și de contracarări minore și majore pe parcurs. Facem cea mai mare greșeală atunci când ne comparăm doar cu rezultatele lor finale și nu cu începuturile lor. Acest lucru ne lasă obosiți și învinși înainte de a începe chiar călătoria.

5. Nu mai bateți la o ușă închisă.
Când o ușă se închide, nu mai sta acolo, uitându-se la ea. Acesta nu este sfârșitul lumii, indiferent de ce simți despre asta. Modul în care răspundeți este cheia pentru depășirea acestui moment. Dacă o ușă se închide brusc, sunteți acum într-o poziție bună pentru a vă întoarce și a începe să căutați următoarea oportunitate care vă vine. Ține capul sus și emoțiile sub control. Nu începeți să dați vina pe alții pentru oportunitatea închisă – schimbarea vina vă va ține blocat. Și încetează să mai înțelegi toate motivele pentru care nu s-a întâmplat. Relaxa! Ești chiar acolo unde ar trebui să te afli. O ușă închisă poate duce la o oportunitate mai mare pentru dvs.

6. Nu mai amâna.
Procrastinarea este o forță invizibilă care are puterea de a-l păstra, de la a avansa vreodată către Următorul tău. Vă poate opri în urmele dvs., oferindu-vă tot timpul iluzia că faceți progrese, deoarece încă vă gândiți să faceți asta într-o zi. Îți petreci ore întregi imaginându-ți că îți trăiești visul, dar din anumite motive nu faci nimic pentru a ajunge acolo. Încetezi să faci acțiunile de acțiune zilnice, săptămânale și lunare care sunt concepute pentru a te apropia de destinație. Înainte de a-ți da seama, visul tău s-a îndepărtat din ce în ce mai mult și ești epuizat doar gândindu-te la toate lucrurile pe care trebuie să le faci pentru a ajunge acolo.

Nu te obișnui să spui „Mă duc la asta mâine”. Mai devreme sau mai târziu vă veți da seama că, atunci când mâine va apărea, vă veți simți copleșiți de o listă de sarcini în creștere și de un timp insuficient. Și ce te va face să vrei să faci? Amână-l până mâine!

7. Nu te mai îndoi.
Oamenii sunt de obicei propriul lor cel mai rău critic. Îndoiala în tine și în abilitățile tale te va face doar să rămâi blocat într-o viață de frică, în timp ce te întrebi mereu dacă. Trebuie să fii cea mai mare majoretă din viață. Trebuie să crezi în tine dacă vei ajunge vreodată la visele tale. Nu mai gândiți că nu puteți și începeți să credeți că puteți.

Lista lucrurilor de oprit este diferită pentru toată lumea. Asigurați-vă că luați ceva timp și scrieți câteva lucruri pe care simțiți că trebuie să nu le mai faceți pentru a începe să faceți mai multe progrese în viața voastră. Ar putea exista unele lucruri pe care va trebui să le opriți definitiv sau ar putea exista unele lucruri pe care va trebui să le opriți temporar pentru a atinge un obiectiv pe termen scurt. Orice ar fi, nu mai pierdeți timpul făcând o activitate care vă împiedică să faceți progresul dorit. Este timpul să vă opriți, astfel încât să puteți începe să vă apropiați de atingerea acestui obiectiv.

Acesta este un material tradus. Ne cerem scuze pentru eventualele erori.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *