Cum să faci răcoare în casă vara fără aer condiționat. Cele mai bune trucuri

Zilele călduroase de vară și-au făcut deja apariția, motiv pentru care toată lumea caută să se refugieze în locuri cât mai reci. Dacă locuința dumneavoastră nu are un aparat de aer condiționat – sau dacă pur și simplu încercați tot posibilul să nu-l utilizați non-stop – există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a vă menține casa rece.

Iată care sunt cele mai bune trucuri pentru a vă menține casa rece:

1. Trage draperiile

Suntem obișnuiți să tragem draperiile doar seara, atunci când mergem la somn, pentru a face întuneric deplin în cameră. Dar specialiștii recomandă să lăsăm draperiile trase și pe parcursul zilei, atunci când este foarte cald și soarele bate în geamuri.

Puteți deschide geamurile din toată casa dimineața, atunci când e răcoare. Aerisiți pentru o jumătate de oră sau chiar mai mult și, când vedeți că începe să vină căldura, închideți geamurile și trageți draperiile. Simplul fapt că soarele nu va mai bate pe geam în casă vă va ajuta să păstrați o temperatură optimă în interior.

2. Nu folosiți cuptorul

Dacă stăm să ne gândim, e chiar logic că trebuie să evităm orice sursă de căldură care ar putea duce la creșterea termometrului din casă. Tocmai de aceea este ideal să evitați folosirea cuptorului pe timpul zilei. Dacă aveți nevoie să gătiți ceva la cuptor, faceți asta dimineața devreme, când încă mai puteți ține geamurile deschise sau seara târziu când e mai răcoare afară.

3. Scoateți din priză electronicele și electrocasnicele pe care nu le folosiți

Poate nu sună ca și cum ar fi mare lucru, dar toate obiectele pe care le ținem în priză tot timpul pot afecta mercurul din termometre. E de preferat să evitați utilizarea electronicelor și electrocasnicelor, sau măcar să scoateți din priză pe cele pe care nu le utilizați ziua.

4. Folosiți un ventilator în locul aerului condiționat

Chiar dacă avem consum de energie și când folosim un ventilator, acesta nu e comparabil cu cel asociat cu folosirea aerului condiționat. Și puteți transforma un simplu ventilator într-un adevărat instrument din regatul de gheață, dacă plasați în fața lui un bol cu gheață. Aerul rece va fi ușor împrăștiat în toată camera, care automat va fi mult mai răcoroasă. Când faceți acest lucru, asigurați-vă că geamurile și ușile sunt închise, astfel încât aerul rece să rămână înăuntru.

5. Lăsați să intre aerul rece, noaptea

Dacă locuiți într-un loc în care temperatura scade noaptea, considerați-vă norocos și deschideți ferestrele înainte de culcare. Temperaturile exterioare vă ajută să vă păstrați casa rece. Doar asigurați-vă că închideți ferestrele înapoi dimineața pentru a păstra aerul rece înainte să devină prea cald afară.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *