Este numit adesea cel mai frumos râu din lume. Iar toamna devine o atracţie turistică în Columbia. Motivul pentru care Canio Cristales atrage turişti din întreaga lume este că suprafața sa e colorată în cinci nuanțe distincte: roșu, galben, albastru, verde și negru.

Râul Cano Cristales se află într-o zonă greu accesibilă din munţii Serranaa de la Macarena. Asta nu împiedică mii de turişti să vină pentru a vedea cu ochii lor minunea naturală.

În fiecare toamnă, algele „Macarenia clavigera”, rocile negre, nisipul galben, dar și mușchii și algele verzi care cresc în albia apei oferă un spectacol vizual incredibil.

Cano Cristales mai este numit şi râul celor cinci culori sau curcubeul lichid, iar localnicii spun că cea mai bună perioadă pentru a vizita zona este cea cuprinsă între finalul lunii iulie şi luna octombrie. Pentru ca acest loc unic să rămână neatins, vizitatorii trebuie să respecte reguli stricte.

Nu puteţi aduce sticle de plastic, nu puteţi folosi soluţii de protecţie solară sau spray-uri anti insecte. Deci este foarte bine că au grijă de acest râu, iar numărul celor care pot ajunge aici zilnic este limitat.

Zona râului a fost închisă vizitatorilor timp de mai mulţi ani din cauza activităţilor de gherilă. Accesul a fost permis din nou în 2009, iar în prezent există câteva agenţii de turism, care oferă zboruri până în parcul naţional din care face parte Cano Cristales.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *