Pandemia continuă să ne dea bătăi de cap. După ce vara venise cu vești bune și devenisem mai optimiști, crezând că vom scăpa de acest virus, situația s-a agravat iar.

Cazurile de infectare sunt tot mai multe în multe zone din țară și lucrurile scapă de sub control. Deși școlile s-au deschis la 13 septembrie, se pare că unele dintre ele deja se închid.

Mai multe școli trec în online
La data de 13 septembrie a început noul an școlar. Elevii au revenit fizic în bănci și autoritățile promiteau că vor face tot posibilul pentru a ține tot mai mult școlile deschise. Totuși, situația s-a schimbat radical în ultima vreme și a devenit tot mai alarmantă, motiv pentru care au fost adoptate măsuri suplimentare.

Numărul de infectări este tot mai mare în unele zone. Chiar dacă scopul este ca elevii să stea tot mai mult la școală, autoritățile sunt nevoite să ia măsuri când lucrurile se agravează și ne țin la curent cu fiecare modificare necesară.

Ministerul Educaţiei a publicat lista pe localităţi cu modul în care vor funcţiona şcolile săptămâna viitoare. Astfel, școlile din 13 localități vor fi închise pentru următoarele 14 zile cu posibilitatea de prelungire, până când rata de incidență va scădea sub 6 la mia de locuitori:

cinci localităţi din judeţul Satu Mare
două din Cluj
câte una din Sibu, Arad, Caraş-Severin, Sălaj, Dolj, Neamţ.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, pe 2 septembrie 2021, Hotărârea numărul 65 pentru abilitarea Ministerului Educației și Ministerului Sănătății în vederea emiterii unui Ordinului comun prin care sunt stabilite măsurile pentru deschiderea școlilor cu prezență fizică din 13 septembrie. Conform acestui scenariu, școlile se închid abia când localitatea în care se află depășește rata de 6 la mia de locuitori.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *