Tragedie in Romania. Preotul Mihai Argatu, unul dintre cei mai de seama preoti ai Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor si ai Protoieriei Campuluing Moldovenesc, membru in Adunarea Eparhiala a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor si vicepresedinte in Consiliul de administratie Protsilva Bucovina, a incetat din viata.

Potrivit monitorulsv.ro, tragedia s-a intamplat sambata, 18 decembrie 2021, chiar de sarbatoarea Sfantului Daniil Sihastrul.

Părintele Mihai Argatu s-a născut pe 19 septembrie 1959, în satul Valea Glodului, comuna Vulturești, din părinții preotul Vasile și prezvitera Floarea Argatu, fiind al treilea copil dintre cei cincisprezece. La botez i-a avut ca nași pe părintele Ilarion Argatu și prezvitera Georgeta. Cursurile școlii primare, gimnaziale și liceale le-a urmat prin diferite locuri: Leheceni și Cărpinet, județul Bihor, și Crucea, județul Suceava, Liceul Teoretic Vatra Dornei și Liceul ,,Nicu Gane” Fălticeni.

A fost student la Institutul Teologic de Grad Universitar Sibiu, promoția 1983, iar ulterior s-a îngrijit de pregătirea permanentă pentru misiune printr-un master, urmând Masterul de Teologie Practică din cadrul Facultății de Teologie din Oradea.

„Pentru toată osteneala sa îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să-l așeze de-a dreapta Sa și să-l cheme: (Mt. XXv,23)”, a transmis familia îndoliată. Înmormântarea va avea loc marți, 21.12.2021, la Biserica „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Iacobeni, Suceava.
Primăria comunei Iacobeni a postat, sâmbătă, pe pagina oficială, acest mesaj de condoleanțe: „Astăzi 18.12.2021, întreaga suflare din comuna Iacobeni a înghețat la aflarea veștii că părintele Mihai Argatu a plecat la cele veșnice.

 

Cuvintele sunt slabe pentru a vorbi despre părintele Mihai, mereu alături de enoriași, vrednic slujitor al Sfântului Altar, respectând cu sfințenie cuvântul Mântuitorului, din care dădea povață ziditoare de suflet.

 

De-a lungul activității sale pastorale, a încercat să zidească o biserică în sufletul fiecărui creștin din parohie și pe toți să îi adune atât în Biserica din Iacobeni cât și în Biserica din Mestecăniș, a cărei zidire s-a desfășurat sub directa sa îndrumare. Va rămâne veșnic în inimile noastre și îi vom păstra vie amintirea, pomenindu-l la rugăciune. Suntem alături de îndoliata familie și transmitem sincere condoleanțe!”.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *